Johannes Hösflot Kläbo otti omansa – naisten MM-sprintissä mykistävää ruotsalaisjuhlaa

Norjan megatähti Johannes Hösflot Kläbo voitti odotetusti miesten perinteisen hiihtotavan sprintin maailmanmestaruuden Oberstdorfissa. Naisissa matkan maailmanmestaruutta juhlii Ruotsin Jonna Sundling.

Kläbo nuiji maanmiehensä Erik Valnesin helpon näköisesti loppusuoralla. Håvard Solås Taugböl täydensi Norjan kolmoisvoiton pronssillaan.

Maailmanmestaruus on Kläbolle uran neljäs. Henkilökohtaisilta matkoilta hänellä oli aiemmin yksi MM-kulta kahden vuoden takaa Seefeldin sprintistä.

Lylynperä paras suomalainen

Ruotsin Jonna Sundling karkasi naisten sprinttifinaalissa muilta viimeisessä ylämäessä ja voitti maailmanmestaruuden ylivoimaisella tavalla. Norjan Maiken Caspersen Falla päihitti täpärästi maalikameratarkastelussa Slovenian Anamarija Lampicin ja otti hopeaa, kun taas Lampic sai pronssia.

Sundlingilla ei ollut aiemmin yhtään aikuisten arvokisamitalia.

Katri Lylynperä ylsi päivän parhaana suomalaisena välieriin ja oli lopputuloksissa kahdeksas. Sijoitus oli Lylynperälle henkilökohtaisissa kisoissa huipputasolla uran paras – aiemmin hän oli parhaimmillaan ollut 12:s Dresdenin maailmancupin sprintissä tammikuussa 2020. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja