Joe Biden ilmoitti virallisesti lähtevänsä ehdolle presidenttikisaan – katso jykevä video

Biden, 80, asettui virallisesti ehdolle vuoden 2024 presidenttikisaan – katso kulttuurisotaan nojaava video 3:04
Katso Bidenin kulttuurisotaan viittaava video tästä.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on ilmoittanut hakevansa jatkokautta vuoden 2024 presidentinvaaleissa. Biden kertoi asiasta kampanjasivuilleen lisätyllä videolla ja Twitterissä.

 – Joudumme kohtaamaan kysymyksen siitä, onko meillä tulevina vuosina enemmän vai vähemmän vapautta tai enemmän vai vähemmän oikeuksia. Tiedän, minkä itse haluan vastauksen olevan ja luulen teidänkin tietävän. Nyt ei ole aika olla omahyväisiä. Siksi asetun ehdolle.

Biden varoittaa videolla “MAGA-ääriliikkeestä”, joiden kannattajat Bidenin mukaan rajoittavat naisten päätäntävaltaa terveyteen liittyvissä asioissa ja siinä ketä ihmiset saavat rakastaa. Biden kannustaa kaikkia äänestämään ja puolustamaan demokratiaa sekä kansalaisoikeuksia.  

Varapresidentti Kamala Harris hakee jatkokautta Bidenin kanssa.

Nyt 80-vuotias presidentti on jo kuukausia vihjaillut ehdolle asettumisestaan. Viime viikolla yhdysvaltalaismediat kertoivat Bidenin todennäköisesti ilmoittavan tänään jatkoaikeistaan. 

Bidenin valintaa demokraattien ehdokkaaksi pidetään läpihuutojuttuna. Bidenilla on ainoastaan kaksi haastajaa puolueestaan, joista toinen on kirjailija Marianne WIlliamson ja toinen rokotevastainen ympäristöjuristi Robert F. Kennedy Jr

Lue myös:

    Uusimmat