Jo synnytyslaitoksella hämmästyttänyttä Elsaa, 18, havitellaan nyt Yhdysvaltoihin – "Isojen valintojen edessä"

2:19
197-senttinen Elsa Lemmilä on Suomi-koriksen superlupaus – Yhdysvaltojen huippuyliopistot 18-vuotiaan perässä

Elsa Lemmilä saattaa olla seuraava suomalainen koripallon supertähti. Ulottuvasta lupauksesta ollaan kiinnostuneita rapakon takana. 

18-vuotias Lemmilä pelaa naisten Korisliigassa Tapiolan Hongan riveissä. Hänet valittiin hiljattain tammikuun pelaajaksi liigassa.

Katso Elsa Lemmilän Tulosruutu-haastattelu pääkuvan videolta!

Sveitsissä syntynyt Lemmilä kertoi HS:n haastattelussa viime vuonna, että maailmaan saapuessaan hän oli sairaalan historian pisin vauva, 57-senttinen.

Tätä nykyä varressa on mittaa 197-senttimetriä. Poikkeuksellisen suomalaislahjakkuuden otteet on pantu merkille Yhdysvalloissakin. Naisten maajoukkueessa jo 16-vuotiaana debytoinut Lemmilä on amerikkalaisten huippuyliopistojen kiikarissa. 

Yliopistosarjojen kautta tie voi kirkkaimmillaan viedä jopa WNBA:aan, eli maailman kovimpaan naisten koripallosarjaan.

Sarjassa on debytoinut aiemmin toinen suomalainen, Awak Kuier. Naisten maajoukkueen päävalmentaja Pekka Salminen näkee kahdessa poikkeuksellisessa pelaajassa paljon samaa.

– Pituushan on sama ja ulottuvuus. Urheilullisuudessakin on paljon yhtäläisyyksiä. Erityisesti liikkuvuus kokoon nähden on hyvällä tasolla. Toisaalta Awak pelaa kauempana korista, Salminen kommentoi MTV Urheilulle.

Maajoukkueessa Lemmilää valmentanut Salminen korostaa suojattinsa taitoa hallita kehoaan poikkeuksellista pituudestaan huolimatta.

– Erittäin liikkuva pelaaja. Hän pelaa korin alla ja hallitsee sitä ilmatilaa, valmentaja lisää.

Salminen pitää täysin mahdollisena, että Lemmilä murtautuu WNBA:aan. Pallo on suurilta osin myös lahjakkuuden omissa käsissä.

– Kaikki on realistista. Urheilussa moni asia liittyy onneen. Hän on isojen valintojen edessä, että mihin yliopistoon menee, Salminen päättää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja