Jethro Tull Suomeen jälleen maaliskuussa

Progressiivisen bluesrockin pioneeriyhtye Jethro Tull konsertoi Suomessa jälleen maaliskuussa. Bändi nähdään maanantaina 16. maaliskuuta Tampereen Pakkahuoneella ja tiistaina 17. maaliskuuta Helsingin Kulttuuritalolla. Konserteissa ei ole lämmittelijää.

Vuonna 1968 perustetun Jethro Tullin tavaramerkki on Ian Andersonin ainutlaatuinen tapa soittaa huilua. Kitararockiin tottunut yleisö kiinnittikin heti huomiota Jethro Tullin omaperäiseen äänimaailmaan. Yhtye teki kansainvälisen läpimurtonsa vuoden 1971 Aqualung -albumilla. Muita 70-luvun merkittäviä albumeita olivat Thick As A Brick ja A Passion Play, jotka myivät Englannissa platinaa. Jethro Tull on julkaissut pitkän ja tuotteliaan uransa aikana kolmisenkymmentä levyä, joita on myyty maailmanlaajuisesti yli 60 miljoonaa.

Multi-instrumentalisti Ian Anderson sekä toinen alkuperäisjäsen, kitaristi Martin Barre, ovat yhtyeen historiallinen ja musiikillinen ydin. Lisäksi rumpali Doane Perry on soittanut yhtyeessä jo yli 20 vuotta. Tuoreimmat tulokkaat Jethro Tullin riveihin ovat kosketinsoittaja John O'Hara ja basisti David Goodier. Ahkerana esiintyjänä tunnettu Jethro Tull on konsertoinut yli neljässäkymmenessä maassa, Suomessakin lähes vuosittain.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat