Mainos

Jenni Haukiolle löytyi uusi työ Turusta

Tulevan presidentin Sauli Niinistön puoliso Jenni Haukio on valittu Turun kansainvälisten kirjamessujen uudeksi ohjelmapäälliköksi.

Runoilija ja valtiotieteiden maisteri Haukio aloittaa työnsä heti. Asiasta sovittiin jo viime vuoden lopulla, kertoo Turun Messu- ja Kongressikeskuskeskuksen toimitusjohtaja Tuomas Kyttä.

Kirjamessujen pitkäaikainen ohjelmapäällikkö Kari J. Kettula jää eläkkeelle ensi syksynä. Haukio laatii seuraavien kirjamessujen ohjelmaa yhdessä Kettulan kanssa.

Ohjelmapäällikön tehtäviin kuuluu suunnitella tulevien messujen teemoja sekä hoitaa yhteyksiä kotimaisiin ja ulkomaisiin kustantamoihin, listaa Tuomas Kyttä.

- Tällä hetkellä lähdemme siitä, että Haukion päätoimipaikka on Helsinki. Mahdollisuuksien mukaan hän käy muutamana päivänä viikossa Turussa, Kyttä kertoo.

Haukio: Ammatillinen haaste

- Ohjelmapäällikön työ on minulle ammatillisesti mielenkiintoinen haaste ja hieno mahdollisuus siirtyä suomalaisen kirjallisuuselämän palvelukseen. Pidän Turkua kirjallisena kotikaupunkinani ja Turun Kirjamessuja runoilijanurani lähtöalustana, perustelee Haukio itse kirjamessujen lähettämässä tiedotteessa.

- Turun Kirjamessut ovat tähän asti olleet minulle esiintyvänä runoilijana ja messukävijänä tapahtuma, jonka rikas, omaleimainen ja kiehtova tunnelma ennakoimattomine kohtaamisineen on aina jättänyt hedelmällisiä muistijälkiä. Tulen antamaan kaiken ammattitaitoni, luovuuteni ja tarmoni Kirjamessujen eteen. Kari J. Kettulan korvaamattoman upea, monivuotinen työ ohjelmapäällikkönä on minulle inspiraation lähde ja innoittava esimerkki. On ilo ja kunnia päästä aloittamaan työtä Karin rinnalla, Haukio jatkaa tiedotteessa.

Haukiolta ilmestynyt runoteoksia

Haukio (s. 1977) on valmistunut Turun yliopistosta valtiotieteiden maisteriksi ja valmistelee väitöskirjatutkimusta Helsingin yliopistolla. Viimeksi Haukio on toiminut Kokoomuksen viestintäpäällikkönä.

Hän on voittanut esikoisrunoilijoille tarkoitetun Runo-Kaarina-kilpailun vuonna 1999. Sen jälkeen häneltä on julkaistu kaksi kokoelmaa.

Turun kansainväliset Kirjamessut järjestetään yhdessä Turun Ruokamessujen ja Tiedemessujen kanssa ensi lokakuun 5.-7.päivä Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa. Kirjamessujen tämän vuoden teemamaat ovat Espanja ja Rauma.

Turun kansainväliset Kirjamessut ovat Suomen vanhimmat alallaan. Ensimmäiset messut järjestettiin jo vuonna 1990.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.