Jenni Haukio soitti suoraan radiolähetykseen – toivoi kuulevansa yhden suosikkirunoistaan

Runoilija Jenni Haukio halusi muistaa 100-vuotiasta Suomea radio-ohjelman välityksellä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön puoliso, rouva Jenni Haukio, yllätti Yle Radio 1:sen kuuntelijat iloisesti, kun hän soitti Tämän runon haluaisin kuulla -ohjelman suoraan lähetykseen.

– Oikein hyvää kesäiltaa kaikille kuulijoille, Haukio toivotti puhelun aluksi.

Haukio toivoi kuulevansa ohjelmassa Helvi Juvosen vuonna 1955 kirjoittaman runon Kalliopohja. Runon hän omisti 100-vuotiaalle Suomelle.

– Kun pohdin niitä teemoja, jotka tämä runoteksti nostaa esiin, en voi välttyä ajatukselta, että siinä kiteytyy paljon suomalaisuuden sisintä ydintä. Teksti käsittelee luontoa ja vuodenaikoja, yhteiskunnan rakentamista työn kautta, rakkautta ja läheisiä, sukupolvien ketjua, meidän kieltä ja sitä kautta laajemmin kulttuuria, Haukio kuvailee ohjelmassa.

Haukio julkaisi aiemmin tänä vuonna runoantologian, joka kantaa nimeä Katso pohjoista taivasta. Teos sai nimensä juuri Juvosen runosta.

– Tämä runo on ollut minulle henkilökohtaisesti hyvin läheinen aina. Palaan siihen aina hyvin erilaisissakin elämäntilanteissa ja ammennan siitä itselleni sisältöä, Haukio paljastaa.

Haukio ei suinkaan ole ensimmäinen Presidentinlinnan asukki, joka on ilahduttanut radion kuuntelijoita. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö soitti heinäkuussa 2015 Ylen Luonto Suomi -ohjelmaan. Tuolloin hänet esiteltiin Saulina Naantalista.

Tämän runon haluaisin kuulla -ohjelmaa toimittaa Minna Joenniemi. Haukion vierailu on kuultavissa Yle Areenasta. Haukion osuus alkaa ajassa 25:45. Haukion soitosta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti

Lue myös:

    Uusimmat