Mainos

Jenna Lepomäen surmaajille lievemmät tuomiot hovista

Turun hovioikeus on lieventänyt Jenna Lepomäen henkirikoksesta annettuja tuomioita merkittävästi.

Hovioikeus katsoi, että kyse oli murhan sijaan taposta ja avunannosta tappoon. Pirkanmaan käräjäoikeus oli aiemmin tuominnut kaksi nuorta miestä murhasta elinkautiseen vankeuteen.

Hovioikeuden mukaan tekoa ei ollut tehty erityisen raa'alla tai julmalla tavalla tai vakaasti harkiten. Teko ei myöskään ollut kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Vakaan harkinnan puutetta hovioikeus perusteli muun muassa sillä, että henkirikos tapahtui tekijän käyttämässä asunnossa, josta tappamisen jälkien hävittäminen on ollut vaikeaa. Lisäksi ei löytynyt selvää näyttöä siitä, houkutteliko toinen tekijöistä Lepomäkeä palaamaan asuntoon nimen omaan tappamistarkoituksessa.

Nyt jutun päätekijäksi katsotun Joona Hasselqvistin elinkautinen tuomio aleni 12 vuodeksi ja avunannosta tuomitun Joel Lilon 6 vuodeksi.

Henkirikoksen lisäksi miehet tuomittiin myös muista rikoksista. Näiltä osin hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota.

Hovioikeuden päätös syntyi äänin 2-1. Oikeuden puheenjohtaja jätti tuomioon eriävän mielipiteensä. Hän olisi tuominnut molemmat miehet murhasta.

18-vuotias Jenna Lepomäki tapettiin Espanjan Aurinkorannikolla kesällä 2011. Ruumiin löydyttyä syksyllä tekijöiksi paljastuivat kaksi Lepomäen kaveria, jotka olivat kutsuneet tämän Mijasissa sijaitsevalle vuokrahuvilalle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja