Jenkkinyrkkeilijä liehittelee imelästi Putinia – esitti presidentille haasteen

Yhdysvaltalaisnyrkkeilijä Kevin Johnson haluaa pelata Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia vastaan shakkia. 43-vuotias raskaan sarjan iskijä ei Putinia hehkuttaessaan paljoa pidätellyt.

Johnsonia ei vaikuttanut Putinin johtaman Venäjän Ukrainassa käymä brutaali hyökkäyssota pahemmin painavan, kun hän virkkoi miehestä ylistyssanoja.

 – Pidän shakista. Suurin unelmani on pelata shakkia Vladimir Putinin kanssa. En ole vielä niin hyvä ja minun täytyy hioa taitojani, koska hän on kunnioitetuin ja ihailluin henkilö, jonka tiedän. Hänen vastapäätään istuminen ja shakin pelaaminen on minun unelmani, Johnson sanoi videoviestissään, jota esittelee Izvestija-lehti.

Näin Vladimir Putin uhitteli ydinaseilla: "10 konetta on valmiita käyttämään näitä aseita" 1:53
Video: Näin Vladimir Putin uhitteli ydinaseilla – "10 konetta on valmiita käyttämään näitä aseita."

Johnson valotti pelanneensa aiemmin shakkia venäläisnyrkkeilijä Aleksandr Povetkinia vastaan. Vaikka ajanviete oli yhdysvaltalaisen mieleen, hän sanoi, ettei ollut tottunut pelikellon käyttämiseen ottelun aikana.

Johnson on aiemmin tunnustanut rakkauttaan Venäjää ja venäläisiä naisia kohtaan. Hän on kertonut, että hänellä on monia hyviä ystäviä Venäjällä ja että hän pitää yöelämästä.

Nyrkkeily ei ole sen sijaan viime vuosina tahtonut kulkea. Johnson on hävinnyt yhdeksän viimeisimmistä yhdestätoista matsistaan. Hän kohtaa perjantaina Moskovassa kehässä venäläisottelija Vjatsheslav Datsikin.

Johnson haastoi vuonna 2009 Ukrainan Vitali Klitshkon WBC-liiton raskaan sarjan mestaruusottelussa, mutta taipui.

Lue myös:

    Uusimmat