Jeffrey Dahmerin uhrin serkku kritisoi Netflixin sarjamurhaajasta kertovaa uutuussarjaa: "Traumatisoi yhä uudelleen ja uudelleen"

Jeffrey Dhamer – Sarjamurhaajan puheenvuoro 0:29
Jeff Dahmer kertoo dokumentissa, miten hän päätyi harjoittamaan kannibalismia

Juttu sisältää yksityiskohtia Jeffrey Dahmerin tekemistä murhista ja voi järkyttää joitakin lukijoita.

Suoratoistojätti Netflix julkaisi hiljattain yhdysvaltalaissarjamurhaaja-kannibaali Jeffrey Dahmerin hirmuteoista kertovan Dahmer – Hirviö: Jeffrey Dahmerin tarina -rikosdraamasarjan.

Näyttelijä Evan Petersin tähdittämässä uutuussarjassa käsitellään Dahmerin elämää sekä tämän tekemiä kammottavia murhia ja niissä käyttämiä menetelmiä yksityiskohtaisesti.

Hetkessä Netflixin katsotuimpien ohjelmien listalle noussut uutuussarja on puhuttanut laajasti sosiaalisessa mediassa. Sarja on kerännyt osakseen myös kritiikkiä siitä, että Dahmerin tekemien murhien uudelleendramatisointi on epäkunnioittavaa uhreja kohtaan. Asiaa on kommentoinut myös Dahmerin uhriksi joutuneen 19-vuotiaan Errol Lindseyn serkku Eric Perry.

Perry kertoi Twitterissä Netflix-dramatisoinnin saaneen hänen ja perheensä tuskallisen trauman nostamaan päätään. Hän kirjoitti kommenttinsa vastauksena toisen henkilön jakamaan twiittiin, jossa näkyy aito pätkä Dahmerin uhriksi joutuneen Lindseyn sisko ​​Rita Isbellista oikeussalissa ja sen vieressä Netflix-sarjassa esitetty, näytelty kohtaus samasta tilanteesta.

– En sanele kenellekään, mitä katsoa. T​iedän, että true crime on suosittua juuri nyt, mutta jos olet todella kiinnostunut uhreista, niin perheeni (Isbellit) on vihainen tästä sarjasta, Perry kirjoitti.

– Se traumatisoi yhä uudelleen ja uudelleen, ja minkä tähden? Kuinka monta elokuvaa/ohjelmaa/dokumenttia tarvitsemme? hän jatkoi.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Perry kritisoi Netflixiä myös siitä, että suoratoistojätti uudelleenloi oikeussalissa nähdyn hetken, kun Isbell sai hermoromahduksen veljeään kiduttaneen ja tämän murhanneen Dahmerin edessä.

Isbell on puolestaan kertonut Insiderille, ettei Netflix konsultoinut häntä kohtaukseen tai ylipäätään sarjaan liittyen lainkaan. 

– Kun näin osan sarjasta, se häiritsi minua, varsinkin kun näin itseni – kun näin nimeni tulevan ruudulle ja näyttelijän sanovan sanatarkasti sen, mitä sanoin, Isbell kertoi Insiderille.

Isbellin mukaan häntä sarjassa esittänyt näyttelijä muistutti hiuksia ja vaatteita myöten erehdyttävän paljon häntä itseään. 

– Siksi tuntui, ​​kuin eläisin sen kaiken uudestaan. Se toi takaisin kaikki tunteet, joita tunsin silloin, hän sanoi.

Lindsey oli yhteensä 17 teinipoikaa ja miestä murhanneen Dahmerin 11. uhri. Dahmer murhasi Lindseyn vuonna 1991 houkuteltuaan tämän Milwaukeessa sijainneelle asunnolleen juomaan olutta. 

Dahmerin tekemät murhat sijoittuvat vuosiin 1978–1991. Hänen hirmutekonsa sisälsivät seksuaalista väkivaltaa, ruumiiden paloittelua, nekrofiliaa ja kannibalismia. Dahmer pidätettiin heinäkuussa 1991 ja hänet tuomittiin vuonna 1992 yhteensä 16 elinkautiseen vankeusrangaistukseen.

Dahmer menehtyi vankilassa vuonna 1994, kun toinen vanki pahoinpiteli hänet kuoliaaksi.

Lue myös:

    Uusimmat