Jauhelihatikut ja Salsa couscous 23.9.2000

toim. Sari-Leena Heilanen

Jauhelihatikut


400g jauhelihaa (nautaa tai nauta-sikaa tai broileria)
1/2 dl korppujauhoja
1-2 valkosipulinkynttä
1 tomaatti
6 mustaa kivetöntä oliivia puolitettuna
1 rkl sinappia
1 tl paprikajauhetta
1/2-1 tl korianteria
suolaa ja mustapippuria
grillitikkujaLaita jauheliha kulhoon lisää korppujauhot ja puristetut tai murskatut valkosipulin kynnet. Leikkaa tomaatti erittäin pieneksi hakkelukseksi veitsellä. Valitse mieluiten tähän mehukas hieman ylikypsä tomaatti. Tee oliiveista veitsellä myös pientä hakkelusta. Lisää tomaattihakkelus ja oliivit lihaseokseen. Mausta jauheliha sinapilla, paprikajauheella, korianterilla sekä suolalla ja mustapippurilla. Anna taikinan vetäytyä noin 30 minuuttia. Laita grillitikut veteen myös 30 minuutiksi, jotta ne eivät paistettaessa syty palamaan. Muotoile jauhelihamassasta pitkulaisia pötköjä kostetulla käsillä esim. leikkuu- laudalle. Pujota grillitikku jauhelihan keskelle. Paista jauhelihatikut joko paistinpannulla tilkassa öljyä tai uunipannulla 225C asteessa noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat täysin kypsyneet.

Salsa couscous


2 1/2 dl vettä
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
2 1/2 dl couscousia
2 rkl voita tai margariinia
2-3 dl Saarioisten vihannessalsaaLaita vesi, öljy ja suola kasariin ja kiehauta. Lisää couscous ja sekoita hyvin. Anna turvota pari minuuttia. Lisää kasariin rasva ja vihannessalsa. Lämmitä couscous pari minuuttia miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Tarjoa salsa couscous jauhelihatikkujen kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat