Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Jauhelihatikut ja Salsa couscous 23.9.2000

Julkaistu 04.06.2001 15:56

toim. Sari-Leena Heilanen

Jauhelihatikut


400g jauhelihaa (nautaa tai nauta-sikaa tai broileria)
1/2 dl korppujauhoja
1-2 valkosipulinkynttä
1 tomaatti
6 mustaa kivetöntä oliivia puolitettuna
1 rkl sinappia
1 tl paprikajauhetta
1/2-1 tl korianteria
suolaa ja mustapippuria
grillitikkujaLaita jauheliha kulhoon lisää korppujauhot ja puristetut tai murskatut valkosipulin kynnet. Leikkaa tomaatti erittäin pieneksi hakkelukseksi veitsellä. Valitse mieluiten tähän mehukas hieman ylikypsä tomaatti. Tee oliiveista veitsellä myös pientä hakkelusta. Lisää tomaattihakkelus ja oliivit lihaseokseen. Mausta jauheliha sinapilla, paprikajauheella, korianterilla sekä suolalla ja mustapippurilla. Anna taikinan vetäytyä noin 30 minuuttia. Laita grillitikut veteen myös 30 minuutiksi, jotta ne eivät paistettaessa syty palamaan. Muotoile jauhelihamassasta pitkulaisia pötköjä kostetulla käsillä esim. leikkuu- laudalle. Pujota grillitikku jauhelihan keskelle. Paista jauhelihatikut joko paistinpannulla tilkassa öljyä tai uunipannulla 225C asteessa noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat täysin kypsyneet.

Salsa couscous


2 1/2 dl vettä
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
2 1/2 dl couscousia Laita vesi, öljy ja suola kasariin ja kiehauta. Lisää couscous ja sekoita hyvin. Anna turvota pari minuuttia. Lisää kasariin rasva ja vihannessalsa. Lämmitä couscous pari minuuttia miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Tarjoa salsa couscous jauhelihatikkujen kanssa.


2 rkl voita tai margariinia

2-3 dl Saarioisten vihannessalsaa

Lisää aiheesta:

Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijatYmmärrätkö suomalaiset murresanat? Testaa tietosi!Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita"Sehän lähti ihan lapasesta" – Sanna testasi, kuinka vaikea on saada auto hallintaan liukkaalla kelillä Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksiOstitko tämän tuotteen Puuilosta? Tärkeä huomio!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 00:00
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat

  • Eilen19:12
    Testit

    Ymmärrätkö suomalaiset murresanat? Testaa tietosi!

  • Eilen18:04
    Takaisinvedot

    Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita

  • Eilen16:55
    Liikenneturvallisuus

    "Sehän lähti ihan lapasesta" – Sanna testasi, kuinka vaikea on saada auto hallintaan liukkaalla kelillä

  • Eilen14:16
    Ruoka

    Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksi