Jauhelihamunakas ja helppo tiramisu

Jauhelihamunakas

  • 5-6 kananmunaa
  • 0,5-1 dl vettä
  • 250 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 vs-kynsi
  • 2 tomaattia
  • persiljaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tilkka öljyä
  • 3 keitettyä perunaa

Hienonna sipulit ja viipaloi keitetyt perunat, sienet sekä tomaatit. Kuumenna paistin pannulla tilkka öljyä ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää pannulle jauheliha ja anna sen ruskistua. Lisää perunat, kypsennä seosta hetki ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Vatkaa kulhossa kananmunien rakenne rikki ja lisää vesi. Mausta suolalla, pippurilla ja persiljalla. Kaada munakasseos jauhelihaseoksen päälle ja anna munakkaan kypsyä hiljalleen muutaman minuutin ajan. Levitä lopuksi päälle tomaattiviipaleet ja leikkaa munakas neljään osaan. tarjoile salaatin kera. Voit tehdä aineksista myös kaksi tai neljä pienempää munakasta.

Helppo tiramisu

  • 100 g Wilhelmiina-keksejä
  • 2 dl espressoa tai vahvaa kahvia
  • 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2-3 rkl tomusokeria
  • 2 rkl appelsiinimehua
  • kaakaojauhetta

Kostuta keksit hyvin kahvissa ja nostele annosmaljojen pohjalle. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita tuorejuustoon tomusokeri ja appelsiinimehu. Nostele tuorejuustoseos vaniljavaahdon joukkoon. Sekoita tarvittaessa mukaan hieman jäljelle jäänyttä kahvia jotta seoksesta tulee mukavan pehmeää. Nostele vaahto kulhoihin keksien päälle ja nosta kulhot jääkaappiin hetkeksi tekeytymään. Ripottele pinnalle kaakaojauhetta ennen tarjoilua.

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat