Jauheliha-perunasoselaatikko ja appelsiini-porkkanaraaste

Laatikko ( 4 annosta )

  • 1 kg perunoita
  • 2-3 dl kuumaa maitoa tai keitinlientä
  • suolaa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 400 g naudanjauhelihaa
  • 1 sipuli
  • tilkka öljyä
  • maustepippuria
  • korppujauhoja
  • voita

Keitä perunat kypsiksi ja soseuta ne sähkövatkaimella. Lisää kuumennettu maitoa tai keitinliemi ja mausta suolalla sekä paprikajauheella. Muusi saa jäädä löysähköksi jotta siitä ei tule liian kuivaa paistettaessa. Ruskista jauheliha tilkassa öljyä ja lisää hienonnettu sipuli. Anna sipulin kuullottua pehmeäksi ja mausta sitten seos suolalla ja maustepippurilla. Voitele laakea uunivuoka ja kaada pohjalle puolet perunasoseesta ja levitä päälle jauhelihaseos ja lopuksi loput perunamuusit. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja viimeistele vielä muutamalla voinokareella. Paista 200 asteessa n. 40-50 minuuttia.

Appelsiini-porkkanaraaste

  • 2-3 porkkanaa
  • 2 appelsiinia
  • suolaa
  • pippuria

Raasta porkkanat ja leikkaa appelsiini täysin kuorettomaksi. Hienonna appelsiinilohkot ja sekoita porkkanaraasteen joukkoon. Purista mukaan myös hieman appelsiinimehua. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat