Jättiyllättäjä Lando Norris ei voinut kuin epäuskoisena nauraa – paalulla erikoinen sivumaku

4:47
Videolla Venäjän GP:n aika-ajon kärkikolmikon kommentit.

McLarenin Lando Norris järjesti ison yllätyksen, kun hän täräytti paalupaikalle Venäjän GP:n aika-ajoissa. Koko kärkikolmikko oli normaalista poikkeava haastavissa olosuhteissa. Norrisin kannalta paalu ei ole välttämättä kaikista paras lähtökohta sunnuntain kisaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Yhdysvaltojen GP 22.-24.10.
Pe:
1. harjoitukset klo 19.25, 2. harjoitukset klo 22.55
La: 3. harjoitukset klo 20.55, aika-ajot klo 23.55
Su: Yhdysvaltojen GP klo 21.55, ennakkotunnelmat klo 21.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Norris täräytti aika-ajon loppuhetkillä kärkiajan kuivan kelin renkailla. Samaan aikaan muun muassa Mercedes-kuskit Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas tuskailivat kylmien renkaiden kanssa – osittain märällä radalla.

Hamilton jäi neljänneksi ja Bottas vasta seitsemänneksi.

– Voi pojat. Tuntuu ihan mahtavalta. En oikein tiedä mitä sanoa! Pähkähullu aika-ajo, paalumies Norris hämmästeli.

Norris oli yksi ensimmäisistä, joka vaihtoi välikelin renkailta pehmeän seoksen kumeille. Tämä takasi sen, että Norris pääsi ajamaan parikin kierrosta haastavissa olosuhteissa.

– Oli vaikeaa! Radalla oli omia siirtymäkohtia, missä oli vielä vettä. Ennen viimeistä kierrosta olin vielä kaksi sekuntia perässä. En ollut kovin luottavainen, että pystyisin vielä parantamaan. Lämmitin renkaat valmiiksi ja vedin riskillä – täytyy myöntää.

– Se tuotti tulosta. Olen iloinen poika, Norris hymyili.

Venäjän GP:llä on oma erikoispiirteensä. Sotshin radalla ensimmäinen jarrutus tulee vasta kahden pitkän suoran jälkeen. Tämän myötä paalumiehen takana olevat kuskit saavat imuapua pitkille suorille. Viime vuosina kärkisijat ovat menneet uusiksi ensimmäisten mutkien aikana.

– En odota lähtöä hirveän innolla, Norris nauroi epäuskoisena.

– Ei sitä koskaan tiedä. Olemme kuitenkin parhaalla paikalla, mihin voi yltää. Olen iloinen. Tämä on ensimmäinen paalupaikkani. Ja toivottavasti ensimmäinen monista, Norris tunnelmoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja