Jättiyhtiö hyppää mukaan F1-sarjaan? Red Bull neuvottelee isosta moottoriliikkeestä

F1:ssä kuultiin tänään iso uutinen, kun japanilaisvalmistaja Honda ilmoitti vetäytyvänsä sarjasta kauden 2021 jälkeen. Honda on tällä hetkellä Red Bullin ja AlphaTaurin moottoritoimittaja. Mutta joutuuko Red Bull pulaan tuoreen shokkiuutisen myötä?

Hondan vetäytyminen ajaa Red Bullin tiukkaan tilanteeseen, sillä sen vaihtoehdot ovat vähissä. Red Bull tuskin saa moottoreita Mercedekseltä tai Ferrarilta, sillä ne ovat energiajuomayhtiön tallin kovimpia kilpakumppaneita.

Nykyisistä moottorivalmistajista jäljelle jää Renault, joka teki Red Bullin kanssa yhteistyötä usean kauden ajan ennen Honda-vaihdosta. Red Bullin ja Renaultin välit kuitenkin kiristyivät, kun Red Bull ilmoitti hylkäävänsä ranskalaisyhtiön moottorit.

Mitä jäljelle jää?

Yksi vaihtoehto on se, että Red Bull valmistaa itse omat moottorinsa. Muun muassa ex-F1-kuski Ralf Schumacher liputtaa tämän skenaarion puolesta.

– Heillä on voimaa ja resursseja sitä varten. Taloudellinen puoli ei aiheuta ongelmia, Schumacher sanoi Saksan Skylle.

Toinen vaihtoehto on se, että jokin ulkopuolinen taho hyppää formuloihin mukaan.

F1-Insider -sivuston mukaan saksalainen jättiyhtiö Volkswagen on tyrkyllä Red Bullin uudeksi moottorivalmistajaksi.

Kuviossa Volkswagen tekisi Red Bullin kanssa yhteistyötä tytäryhtiön Porschen kautta.

– He ovat odottaneet jo pitkään, että he voisivat liittyä F1-sarjaan luksusyhtiön avulla, F1-Insider kertoo, viitaten Porscheen.

– Ja he haluavat tehdä Red Bullin kanssa yhteistyötä.

Red Bullin moottoritapauksessa on useita lisäsäkeitä. Yksi on se, että tallin tähtikuljettajan Max Verstappenin sopimuksessa on kohta, jonka mukaan Red Bullin on tarjottava hänelle kilpailukykyinen moottori vuosi toisensa jälkeen. Muuten Verstappen voi irtautua sopimuksesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja