NHL-uran pisteittä aloittanut Kaapo Kakko myöntää paineiden kertyvän – Päävalmentaja: Tämä ominaisuus määrittelee nuorukaisen menestyksen

New York Rangersin Kaapo Kakko ei ole kahden ensimmäisen NHL-ottelun aikana vielä pistetiliään avannut. Seura on voittanut, mutta alkukauden edetessä nousevat odotukset myös suomalaista kohtaan.

Rangers kohtaa seuraavassa ottelussaan Edmonton Oilersin Suomen aikaa lauantai-iltana kello 20.00.

– Haluan tehdä maalin, joten painetta on hieman, mutta meillä on 80 ottelua jäljellä, Kakko sanoi NHL:n verkkosivujen mukaan tiistain harjoitusten jälkeen.

– Luulen sen (maalin) olevan tulossa. Tiedän kaikkien odottaneen maaliani avausottelussa. Sitä ei tapahtunut. Ehkä seuraavassa. Toivottavasti.

Vaikka pisteitä ei ole vielä syntynyt, seura on ollut tyytyväinen Kakon peli-ilmeeseen. Suomalainen on kirjannut otteluissa kolme laukausta maalia kohti ja pelannut molemmissa 18 vaihtoa. Peliaikaa kertyi avausottelussa reilut 14 minuuttia ja toisessa 15 ja puoli minuuttia.

– En usko hänellä olevan moniakaan huonoja iltoja. Kaapolla ei välttämättä ole mahtava ilta, mutta ei myöskään huonoa. Se tekee ammattilaisen, tämä on yksi asia, josta keskustelemme: Ei ole kyse niin paljon siitä, miten hyvä on hyvä tasosi, vaan miten huono on heikoin tasosi.

– Peli saattaa päättyä ja totean "Kaapo oli tässä ottelussa OK", ja se on hänen huono iltansa. Jos tästä on kyse, hänellä on edessään melkoinen ura, päävalmentaja David Quinn arvioi.

NHL:n avausviikon parhaaksi pelaajaksi valittu Rangers-hyökkääjä Mika Zibanejad luottaa 18-vuotiaan kykyyn nousta potentiaalin edellyttämälle tasolle.

– Hän on valmiimpi kuin suurin osa 18-vuotiaista, jotka tulevat tänne. Tapa, miten hän pelaa. Fyysisyys, eikä vain taklaaminen, vaan kiekon suojaaminen ja pelaaminen. Odotan todella innolla, mitä hän voi tehdä, Zibanejad sanoi sarjan verkkosivuilla.

Kakko on jo huomannut eurooppalaisen ja pohjoisamerikkalaisen pelin eroavaisuudet.

– Peli on todella nopeaa, se on ensimmäinen asia. Joskus on heitettävä kiekkoa syvään. Se ei ollut peliäni viime kaudella, Kakko analysoi.

Lue myös:

    Uusimmat