Mainos

Jättijulkisuuden saaneisiin reserviläiskirjeisiin odotetaan myös vastauksia

Puolustusvoimat toivoo saavansa tänä keväänä lähettämiinsä reserviläiskirjeisiin myös vastauksia.

Puolustusvoimien mukaan vastauksessa kannattaa kertoa muun muassa se, jos on hankkinut esimerkiksi uuden ammatin. Jos vastaanottajan tiedoissa taas ei ole korjattavaa, kirjeeseen ei tarvitse reagoida. 

Puolustusvoimien reserviläiskirjeiden ensimmäisen erän postitus alkaa tänään.

Operaatiopäällikkö Mika Peltonen Pääesikunnasta kertoo, että kirjeen taustalla on puolustusvoimien uudistaminen, ei kansainvälinen tilanne.

– Saamme ylläpidettyä puolustuskyvyn siitä huolimatta, että joudumme leikkausten takia supistamaan niin hallinnollista rakennetta kuin myös sodanajan kokoonpanoa. Nyt sama taytyy tehdä pienemmällä kokoonpanolla. Halutaan varmistaa, että osaaminen on varmasti oikein kohdennettu.

Puolustusvoimien jo etukäteen paljon kohua herättäneessä reserviläiskirjeessä kerrotaan vastaanottajan sodanajan tehtävä ja se, mihin joukkoon hänet on sijoitettu.

Kaikilla ei ole yksilöityä tehtävää, ja osa reserviläisistä on varattu jatkamaan siviilityötään myös poikkeusoloissa. Kirjeen Puolustusvoimilta saa kaikkiaan 900 000 suomalaista reserviläistä. 

Ajankohtaa harkittiin tarkasti   

Operaatiopäällikkö Peltosen mukaan kirjeen lähettämistä harkittiin uudelleen siihen liittyneen kohun ja Venäjän tilanteen takia. 

– Harkittiin hyvinkin tarkkaan ja lopputulos oli, ettei tämä meidän projektia kiihdytä eikä jarruta.

Peltosen mukaan maailmapoliittisilla tapahtumilla ei ole mitään tekemistä kirjeen tai sen lähettämisajankohdan kanssa.

– Ajankohta on sikälikin merkittävä asia, että uudet sodanajan kokoonpanot vahvistettiin vasta 1.1. tänä vuonna. Eihän me nyt vanhoista sijoituksista mitään lähdetty tiedottamaan. 

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.