Mainos

HS: Puolustusvoimat lähetti "reserviläiskirjeen" yrityksille

Puolustusvoimat on lähettänyt ”reserviläiskirjeen” poikkeusolojen huollon kannalta tärkeille yrityksille, kertoo Helsingin Sanomat.

Kirjeen tarkoituksena on tiedottaa yrityksiä, joille on suunniteltu tehtävä poikkeusoloissa. Puolustusvoimat toivoo kirjeessä voivansa jatkaa ja kehittää huoltovarmuusyhteistyötä valittujen yhtiöiden kanssa. Kirjeen lopussa puolustusvoimat lupaa palata asiaan viimeistään ensi kevään aikana.

Kirjeet lähtivät matkaan viime viikolla, joten niiden pitäisi saapua perille viimeistään tämän viikon aikana.

Puolustusvoimauudistus saatiin päätökseen vuodenvaihteessa. Siinä uudistettiin armeijan hallintorakenteita ja sodan ajan kokoonpanoja. Yksi uudistuksista oli logistiikkalaitoksen perustaminen. Juuri logistiikkalaitos onkin nyt lähetettyjen kirjeiden takana.

Insinöörieverstiluutnantti Markku Köpsi Puolustusvoimien logistiikkalaitokselta kertoi Helsingin Sanomille, että kyseessä on eräänlainen reserviläiskirje logistiikkalaitoksen yhteistyökumppaneille.

– Kyllä se tavallaan sellainen on. Toki pyrimme muutenkin pitämään yhteyttä yrityksiin, ja käymme niissä tarkastuskäynneillä, Köpsi kertoo.

Kirjeiden tarkkaa lukumäärää Köpsi ei paljastanut. Kirjeitä on lähetetty lähinnä yrityksille joiden kanssa Puolustusvoimilla on kirjallinen sopimus. Valinnan perusteena on käytetty muun muassa vuoden 2013 valtioneuvoston päätöstä huoltovarmuuden tavoitteista.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.