Oman ennätyksensä uusiksi takonut pika-aituri Lotta Harala on valmis haastamaan hurjan kärkikolmikon – "Isojakin muutoksia voi tapahtua"

Loukkaantumisten vuoksi pidemmän ajan sivussa ollut pika-aituri Lotta Harala uskoo pystyvänsä alittamaan 13 sekuntia vielä tämän kauden aikana. Haralan tähtäimessä

Viime keskiviikkona Lahdessa nähtiin tasokas naisten 100 metrin aitakilpailu. Annimari Korte juoksi kovan ajan 12,80, Nooralotta Neziri aitoi ajan 12,99 ja Reetta Hurske ajan 13,03. Kärkikolmikon takanakin nähtiin kuitenkin ilahduttava suoritus, kun Lotta Harala juoksi oman ennätyksensä 13,13.

Vaikka Harala aitoikin oman ennätyksensä, ei hän ollut täysin tyytyväinen suoritukseensa. Jos olosuhteet olisivat olleet paremmat, olisi Harala odottanut jopa vielä kovempaa aikaa.

– Siinä tuli pieni moka ennen ensimmäistä aitaa, mikä on yleensä minun vahvuuteni. Kun sitä vahvuutta ei pysty hyödyntämään, se vähän vaikuttaa aikaan. Kaikkinensa olen tyytyväinen. Kovemmatkin ajat olivat odotuksissa, jos olisi päässyt hyviin olosuhteisiin, Harala summaa MTV Urheilulle.

Naisten 100 metrin aidat on noussut viime vuosina suomalaisen yleisurheilun tähtilajiksi. Kärkikolmikko Korte, Neziri ja Hurske ovat olleet hurjassa vireessä, mutta nyt Haralakin on työntämässä itseään mukaan kärkitaistoon. Kivikova taso tuo runsaasti lisämotivaatiota harjoitteluun.

– Kyllä se tosi paljon antaa. Se, että suomalaisittain pärjää naisten 100 metrin aidoissa tarkoittaa jo sitä, että olet kansainvälisellä tasollakin kova. Kyllä se motivoi ja luo uskoa, että voi tapahtua isojakin muutoksia, kun pääsee esimerkiksi vuoden ajan terveenä harjoittelemaan.

Harala on kärsinyt viime vuosina loukkaantumisista, minkä vuoksi hän ollut pitkään sivussa lähtöviivalta. Haastavan ajanjakson aikana on ollut niin ylä- kuin alamäkiäkin, mutta syvällä sisimmässä usko omaan tekemiseen on pysynyt.

– Syvin usko on koko ajan ollut, mutta totta kai sitä hetkittäin ja päivittäin oli aika vuoristorataa. Etenkin, kun on isoja haasteita ja paljon ongelmia. Kun on nähnyt, miten tulokset kehittyvät treeneistä, siitä on tullut sellainen usko, että tulen vielä saamaan sen potentiaalin ulos itsestäni, Harala toteaa.

Haralan tavoitteet ovat korkealla. 13 sekunnin alitukseen vielä tämän kauden aikana uskova pika-aituri suurin tähtäin on ensi vuonna järjestettävissä olympialaisissa. Sitä ennen Harala haluaa nostaa oman tasonsa mahdollisimman korkealle, jotta siitä on hyvä jatkaa syksyn harjoitteluun.

– Mitä korkeammalta tasolta saa aloitettua harjoittelun syksyllä, sen parempi. Toivottavasti saan harjoitella ensimmäistä kertaa ehjästi koko ensi kauden.

Lue myös:

    Uusimmat