Jasper Pääkköselle yllättävä kutsu Lappiin, sai tiedon MTV:ltä häämatkallaan – näin hän vastaa ja esittää toiveensa kutsujalle

Tältä näyttää Jasper Pääkkösen hotellihankkeen tontilla Inarijärvellä 0:55
Katso tuore video: Tältä näyttää Jasper Pääkkösen hotellihankkeen tontilla Inarijärvellä.

Inarijärvelle suunniteltu hotellihanke on kirvoittanut keskustelua ja tähtinäyttelijälle kutsun Lappiin.

Vuonna 2019 kerrottiin näyttelijä Jasper Pääkkösen ja Korpi capital Oy:n hotellihankkeesta Inarijärven rannalle.

Suunnitelmissa on rakentaa Inarijärven etelärannalle Nanguniemeen hotelli erityisen laatutietoisille luontomatkailijoille.

– Vaativan laatutason matkailija ei etsi Lapista kiiltävää pintaa, vaan puhdasta, rauhallista luontoelämystä. Mikä tärkeintä, Lapin matkailua ei mielestäni tule kehittää massaturismikärjellä, Pääkkönen kertoi hankkeesta vuonna 2019.

Tämän viikon tiistaina hotelliprojekti nousi pinnalle Ilta-Sanomien jutun seurauksena. IS:n jutussa paikalliset luonnonsuojelijat kritisoivat hanketta muun muassa sen vaatimien suurten infrastruktuuripanostusten vuoksi.

Katso artikkelin video keskiviikolta: Tältä näyttää Jasper Pääkkösen hotellihankkeen tontilla Inarijärvellä tällä hetkellä.

Kommentti Facebookiin

Tiistaina jutun julkaisun jälkeen Pääkkönen otti asiaan kantaa Facebook-sivullaan. Pääkkösen julkaisun keskeinen teesi oli, että taloudellisesta vinkkelistä Lapilla on kaksi realistista tulevaisuutta: kaivosteollisuuden Lappi ja luontomatkailijoiden Lappi.

Tähtinäyttelijän mukaan molemmat vaihtoehdot eivät samoille alueille mahdu.

– Kukoistava luontomatkailu voi parhaassa tapauksessa estää kaivoshankkeiden toteutumisen. Jos matkailu synnyttää riittävästi työpaikkoja ja vaurautta, ei kaivosteollisuutta tuoda vaarantamaan luonnon kannalta kestävämpää liiketoimintaa, Pääkkönen kirjoittaa.

Kutsu Lappiin

Päivä artikkelin sekä Pääkkösen Facebook-julkaisun jälkeen, eli keskiviikkona, media sai tiedotteen otsikolla: ”Lapin kauppakamari kutsuu Jasper Pääkkösen tutustumaan Lapin elinkeinoihin”.

Kimmoke kutsulle oli juuri Pääkkösen Facebook-kirjoitus. Kutsun mukaan kuva Lapin elinkeinojen tulevaisuudesta on ”huomattavasti Pääkkösen mustavalkoista ja vastakkainasetteluun pohjautuvaa kuvaa mielenkiintoisempi ja positiivisempi”.

Lapin kauppakamarin Pääkköselle esittämä kutsu sisältää tutustumista Lapin kaivostoimintaan ja malminetsintään, metsäteollisuuteen ja matkailuun tulevan elokuun aikana.

Pääkkönen vastaa kutsuun

MTV Uutiset tavoitti Pääkkösen häämatkaltaan kommentoimaan Lapin kauppakamarin kutsua. Vastaus tuli tekstiviestitse.

Pääkkönen kertoo, ettei yllätyksekseen ole saanut kutsua henkilökohtaisesti. Hän kuitenkin sanoo ilomielin ottavansa vastaan kutsun tulla tutustumaan Lapin elinkeinoihin, kaikista tärkeimpinä etenkin kaivoksiin ja vesivoimaan.

Pääkkönen toivoo pääsevänsä tutustumaan Hannukaisen kaivoshankkeeseen.

– Se kiinnostaa minua etenkin aivan vieressä sijaitsevan Äkäsjoen vesistön ja sitä kautta Torniojoen vuoksi. Jos Hannukainen toteutuu, ja jos kaivoksessa sattuisi vahinko, Itämeren tärkein (ja tällä hetkellä koko pohjoisen pallonpuoliskon yksi tärkeimmistä) lohijoki vaarantuisi, kalastusaktivistina tunnettu Pääkkönen ajattelee.

Toiveita kaivoksista ja voimalaitoksesta

Muina kohteina näyttelijä mainitsee vierailutoiveikseen Kittilässä sijaitsevan Suurkuusikon kultakaivoksen purkuputken ja syanidialtaan, Sodankylässä sijaitsevan Kevitsan kupari- ja nikkelikaivoksen sekä Kemijoki Oy:n voimalaitoksen.

Viesteissään MTV Uutisille Pääkkönen täsmentää myös kirjoitustaan Facebookissa. Hän olisi mielestään voinut puhua Lapin eri alueista täsmällisemmin, eikä Lapista yhtenä yksittäisenä alueena.

– On selvää, että niin laajalla alueella kuin Lappi voi harjoittaa menestyksekkäästi useita eri teollisuuden ja liiketoiminnan aloja. Enkä nyt ota lainkaan kantaa ympäristölle aiheutettavaan haittaan, vaan puhtaasti talouteen, Pääkkönen viestittää.

– Minulle Lappi ja sen kehittäminen on ensisijaisesti luontoon ja sen ympärille liittyvään toimintaan pohjautuvaa.

 

Lue myös:

    Uusimmat