Järvenpää ja Peiponen juoksivat Suomen mestareiksi – ex-maajoukkuehiihtäjä kärjen kupeessa

Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää on voittanut miesten kymmenen kilometrin kilpailun maastojuoksun SM-kilpailuissa Joensuussa.

Järvenpää päihitti toiseksi tulleen Alajärven Ankkurien Antti Ihamäen 31 sekunnilla. Helsingin Kisa-Veikkojen Eero Saleva taipui pronssille viisi sekuntia Ihamäkeä hitaampana.

Aamupäivällä Johanna Peiponen voitti naisten kilpailun. Hän kukisti toiseksi tulleen Lempäälän Kisan Klaara Leponiemen 29 sekunnilla. Gamlakarleby IF:n Nina Chydenius oli kolmas ja jäi voittajasta 37 sekuntia.

Entinen maajoukkuehiihtäjä, nykyisin juoksuun keskittyvä Susanna Saapunki oli kilpailun seitsemäs.

Iltapäivän ohjelmassa on nuorten sarjojen lisäksi myös miesten ja naisten yleisten sarjojen neljän kilometrin kilpailut. Mukana on esimerkiksi estejuoksija Topi Raitanen