Jarno Limnéll epäilee Twitterin ostaneen maailman rikkaimman miehen Elon Muskin kauniita puheita sananvapaudesta – "Hänellä on valta päättää"

Elon Musk osti Twitterin - kyberturvallisuuden työelämäprofessori Jarno Limnéll:"Vaikutuksia sananvapauteen ja pelisääntöihin" 1:16
Elon Musk osti Twitterin - kyberturvallisuuden työelämäprofessori Jarno Limnéll: "Vaikutuksia sananvapauteen ja pelisääntöihin".

Twitterin myynnillä on varmasti vaikutusta sananvapauteen, sanoo kyberturvallisuuden työelämäprofessori Jarno Limnéll MTV:n Uutisaamussa.

Sähköautoja valmistavan Teslan toimitusjohtaja Elon Musk ostaa pikaviestipalvelu Twitterin noin 44 miljardilla Yhdysvaltain dollarilla eli noin 41 miljardilla eurolla.

Musk aikoo vetää yhtiön pois pörssistä.

Tuoreeltaan Musk totesi, että toivoo "pahimpien vihollistensa pysyvän Twitterissä, koska sananvapaus tarkoittaa juuri sitä".

– Sananvapaus on toimivan demokratian perusta ja Twitter on digitaalinen tori, jossa ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta keskeisistä seikoista väitellään, Musk muotoili.

"Musk on räiskyvä persoona"

Musk luonnollisesti sanoi haluavansa tehdä Twitteristä paremman kuin mitä se on. Lupauslistalla on uusia ominaisuuksia, algoritmien avaamista, viestiä sylkevien bottien poistaminen ja järjestelmä, jonka avulla kaikki ihmiset voidaan tunnistaa.

Twitterin omistajavaihdos herättää "paljon ajatuksia", totesi kyberturvallisuuden työelämäprofessori Jarno Limnéll MTV:n Uutisaamussa.

– Musk on näkyvä, räiskyväkin persoona. Kun hänellä on valta päättää, mitä Twitterissä tehdään, niin kyllähän sillä on vaikutusta sananvapauteen ja niihin pelisääntöihin, mitä sosiaalisessa mediassa käytetään, Limnéll totesi.

– Hän on tullut voimakkaasti julki, että tämä on uusi sananvapauden alusta, mutta hieman kyllä epäilen, Limnéll jatkoi.

Huomenta Suomi nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Viikonloppuisin Huomenta Suomi nähdään kello 9-12. 

Ohjelma on katsottavissa myös MTV Katsomossa ja MTV Uutiset Livessä

Limnéllin mukaan on mahdollista, että kaupan myötä Twitterille syntyy lisää kilpailijoita.

Lue myös:

    Uusimmat