Moninkertainen kultaleijona Colorado Avalanchen testiin

Jääkiekon NHL-kauteen valmistautuva Colorado Avalanche teki testisopimuksen 29-vuotiaan suomalaishyökkääjä Saku Mäenalasen kanssa. Asiasta uutisoivat useat pohjoisamerikkalaiset jääkiekkosivustot.

Mäenalanen edusti viime kaudella taalajäillä Winnipeg Jetsiä. Hänelle kertyi 64 runkosarjaottelussa pisteet 4+6=10. Lisäksi hän nappasi yhden syöttöpisteen viidessä pudotuspeliottelussa.

Mäenalanen voitti alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden ja maalikuninkuuden 2014. Sen jälkeen hän kuului vuosia Oulun Kärppien liigajoukkueen runkopelaajiin ja pelasi NHL:ssä ensimmäisen kerran 2018–19 Carolina Hurricanesissa.

Ensimmäisen NHL-yrityksen jälkeen Mäenalanen edusti KHL-Jokereita ja sitten Kärppiä. Voimahyökkääjä kuului Suomen kultajoukkueiden kulmakiviin kaudella 2021–22, kun Leijonat voitti olympiakultaa ja maailmanmestaruuden. Menestyskauden jälkeen Mäenalanen palasi rapakon taakse.

Coloradossa pelaavat suomalaista Mikko Rantanen ja Artturi Lehkonen. Lisäksi Joel Kiviranta on seurassa testisopimuksella Mäenalasen tavoin.

Juttua korjattu 9.9. kello 17.08: Sampo Ranta ei pelaa enää Coloradossa, Joel Kiviranta on siellä testisopimuksella. 

Lue myös:

    Uusimmat