Jarmo Kekäläinen hämmästyi itsekin tempustaan – kahmaisi Patrik Laineelle timanttisen tutkaparin: "Oliko tämä tottakaan"

Jarmo Kekäläinen teki yhden NHL:n siirtoikkunan kovimmista yllätyksistä, kun hän sai hankittua Columbukseen Johnny Gaudreaun, yhden liigan supertähdistä.

115 tehopistettä viime kauden runkosarjassa tulittaneen Gaudreaun oletettiin valitsevan jokin perinteikäs tai Stanley Cup -pokaalista taisteleva seura, mutta mies menikin Blue Jacketsiin, joka on viime kaudet ollut tuuliajolla. Joukkueen General Manager Jarmo Kekäläinen uskoo, että nyt seura on suuntaamassa ylöspäin.

– Voimme viimein lopettaa paskapuheet, että tämä on jotenkin huono kaupunki, Kekäläinen sanoo the Athleticin mukaan.

– Aina kun näen tuollaisen kommentin, saan ihottumaa, Kekäläinen murisee.

Gaudreau oli Blue Jacketsin ja Kekäläisen listan kärkipäässä, mutta amerikkalaisen oletettiin suuntavan muualle. Suomalais-GM myönsikin, että tieto Gaudreaun kiinnostuksesta tuli yllättäen.

– Se tuli vähän puskista. Ajattelin, oliko tämä tottakaan, Kekäläinen muistelee tapahtumien kulkua.

Calgary tarjosi kultakimpaleelleen muhkeaa jatkosopimusta. Lähteet kertovat, että Gaudreaulle tyrkytettiin yli 10,5 miljoonan vuositienestiä. Se ei kuitenkaan kelvannut. Myös New Jersey tarjosi pistenikkarille yli 9 miljoonan vuosiansioita jääkiekkotoimittaja Pierre LeBrunin mukaan.

Gaudreau valitsi kaikkien hämmästykseksi Blue Jacketsin.

– Kaikki pitivät häntä siirtomarkkinoiden isoimpana nimenä. Hän halusi todella tulla tänne. Kun saa tämän luokan pelaajan, pitää tehdä oma siirto, ja sen me teimme, Kekäläinen kertoo.

Miten käy Laineen?

Columbuksen pelaajalistassa oli jo ennen Guadreaun palkkaamista iso läjä laitureita. Jotta Blue Jacketsissä päästään 82,5 miljoonan palkkakaton alle, on Kekäläisen tehtävä peliliikkeitä.

Patrik Laineen tilanne on ratkaisevassa asemassa. Athleticin mukaan suomalaispyssyn vuosipalkka liikkuu noin 8,5 miljoonan dollarin tienoilla.

– Mietimme asiaa pitkään ja hartaasti. Olemme luottavaisia, että saamme kaikki toimimaan. Tämä (siirto) ei muuta taktiikkaamme Laineen osalta ollenkaan. Suunnitelmiin kuuluu pitää molemmat (Laine ja Gaudreu), Kekäläinen kommentoi tilannetta.

Palkkakatto asettaa kuitenkin rajoituksia, ja joku joukkueen laitureista saa luultavasti lähteä.

Kekäläinen ei kuitenkaan tässä kohtaa murehdi, vaan on iloinen tuoreen kaappauksen takia.

– Gaudreau sopii mihin rooliin vain. Hän tekee myös kaikista ympärillään pelaavista parempia. Hän vain niin hyvä.

– Hän teki viime kaudella 115 pistettä. Katso meidän ylivoimaamme tällä hetkellä. Nyt meillä on taas pelaaja, joka pystyy ohjaamaan peliä kuin sentteri, mutta tekemään sen laidalta, Kekäläinen suitsuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat