Mainos

Järkytys kotimatkalla: Riitta-Liisa, 62, toi Helmi-koiranpennun bussiin, heitettiin kesken matkan ulos – ”Tuntui aivan pöyristyttävältä”

1:47

Riitta-Liisa Hantunen poistettiin Onnibusin linja-autosta matkalla Helsingistä Jyväskylään matkassa olleen koiranpennun takia. Kummallista on, että hänet otettiin kyytiin, mutta heitettiin myöhemmin linja-autosta ulos.

Video: Katso uutisvideo koirasta, joka pelasti eksyneen lapsen Australiassa.

Kotimatka sai yhtäkkiä järkyttävän käänteen, kun Riitta-Liisa Hantunen, 62, heräsi kuulutukseen. Hän oli linja-autossa matkalla poikansa luota Helsingistä kotiin Jyväskylään. 

Kuljettaja kertoi, että Facebookiin oli ladattu kuva linja-autossa olevasta lemmikkieläimestä, ja pyysi lemmikin omistajaa tulemaan auton etuosaan.

Hantusella oli mukanaan nelikuukautinen chihuahua-koiranpentu nimeltä Helmi. Hän meni koiran kanssa kuskin luokse. Tämä kertoi, ettei koiraa olisi saanut tuoda linja-autoon.

– Sanoin, että tässä on tämä minun pieni koirani ja etten tiennyt, ettei koiria saa kuljettaa, Hantunen sanoo.

Lopputuloksena ulosheitto

Hantusen mukaan kuljettaja kertoi, että hän joutuu todennäköisesti poistamaan Hantusen linja-autosta. Kuski jäi odottamaan Hantusen mukaan ohjeita toisaalta.

– Sitten hän tuli siinä Heinolan kohdalla sanomaan ivallisesti, että voisi poistaa autosta jo Heinolassa, mutta armahtaa sen verran, että voi Joutsaan viedä.

– Joutsan pysäkillä hän ilmoitti, että nyt joudun jäämään tässä pois.

Oli alkuilta, ja Hantusella oli vielä matkaa kotiin noin 80 kilometriä. Muut linja-autosta samalla pysäkillä pois jääneet matkustajat tarkistivat, että toisen linja-autoyhtiön auto tulisi pysäkin ohi puolen tunnin kuluttua.

Hantunen viittoi autolle, ja pääsi sen kyytiin, vaikka kyseessä ei ollut linja-autoyhtiön pysäkki.

Hänen tietojensa mukaan se oli viimeinen Jyväskylään reittiä pitkin menevä linja-auto.

Koiraa ei piiloteltu

Kummallisinta tilanteessa on se, että kuljettaja on päästänyt Hantusen linja-autoon, mutta on heittänyt hänet myöhemmin ulos.

– Tuntui aivan pöyristyttävältä, Haatainen kuvailee.

Hantunen kertoo, ettei ollut millään tavalla piilotellut koiraa autoon tullessaan. Koiranpentu Helmi oli lemmikeille tarkoitetussa, verkotetussa kantokassissa. Hantunen ei ollut myöskään koettanut peittää koiraa, ja hän arvioi, että kuljettaja on nähnyt koiran.

Hantusen mukaan kuljettaja ei ollut millään tavalla auttanut häntä tai tarkistanut, että kulkeeko pysäkin ohi vielä linja-autoja.

Hantunen ei ole vielä miettinyt jatkotoimia aiheen tiimoilta. Haataisen poika Tuomas Rajala kirjoitti aiheesta päivityksen Facebookiin. Hän arvioi MTV:lle, että tilanne on ollut käsittämätön.

– Olisi ollut täysin hyväksyttävää, että äidiltäni olisi evätty kyytiin pääseminen kokonaan lemmikin takia. Mutta se, että kesken kaiken matka tyssää 80 kilometriä ennen kotia on kyllä todella erikoista, Rajala pohtii.

Onnibus myöntää virheen

Onnibussin kaupallinen johtaja Petteri Rantala arvioi, että tilanteessa on tapahtunut virheitä. Rantala kertoo, että kyytiin otetaan ainoastaan työtehtäviä suorittavia koiria.

– Tässä tilanteessa kuljettaja on toiminut väärin jo alussa ja tilannetta on hoidettu huonosti sen jälkeen, Rantala sanoo.

Rantala kertoo, että tapaus tullaan selvittämään.

– Selvitettävää jää ensi viikkoon, Rantala kuvailee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.