Järkyttävä silminnäkijävideo: Myrsky kaatoi esiintymislavan yleisön päälle – ainakin 9 kuoli Meksikossa

Esiintymislava romahti vaalitilaisuudessa Meksikossa – Ainakin 9 kuollut 1:23
Lavan romahtaminen tallentui silminnäkijöiden videoille.

Meksikon pohjoisessa Nuevo Leonin osavaltiossa useiden ihmisten uskotaan kuolleen ja loukkaantuneen esiintymislavan romahdettua vaalitilaisuudessa, viranomaiset kertovat. 

Uutiskanava Reuters kertoo, että paikallisviranomaisten mukaan kuolonureja olisi yli 9, joista yksi olisi lapsi. Tämän lisäksi yli 50 kerrotaan loukkaantuneen.

Onnettomuus tapahtui voimakkaan tuulen seurauksena keskiviikkona paikallista aikaa. Osavaltion kuvernööri Samuel Garcia on kuvaillut tapahtunutta tragediaksi paikallisessa televisiossa. Kuvernööri kertoo viestipalvelu X:ssa, että osalla loukkaantuneista on vakavia vammoja.

Presidenttiehdokas oli lavalla

Onnettomuudesta otetussa kuvamateriaalissa ihmiset pakenevat paikalta, kun lavan tukirakenteet kaatuvat ja suuri näyttö putoaa lavalle. Lavalla oli onnettomuushetkellä muun muassa presidenttiehdokas Jorge Alvarez Maynez.

Maynez on kertonut onnettomuuden jälkeen viestipalvelu X:ssä olevansa kunnossa. Hänen mukaansa osa hänen ryhmänsä jäsenistä on ollut sairaalahoidossa. Maynezin puolue on ilmoittanut solidaarisuuden osoituksena keskeyttävänsä kaikki kampanjatapahtumat.

Keskusta-vasemmistolaisen MC-puolueen ehdokas Maynez on viimeisimpien mielipidemittausten perusteella presidenttimittelössä kolmantena. Hänen edellään mielipidemittauksissa ovat Morena-puolueen ehdokas Claudia Sheinbaum ja Kansallisen toimintapuolueen PAN:n ehdokas Xochitl Galvez.

Meksikon presidentinvaalit järjestetään 2. kesäkuuta. Samalla valitaan myös edustajainhuoneen jäsenet, useita osavaltion kuvernöörejä ja paikallistason viranomaisia.

Lue myös:

    Uusimmat