Järkyttävä avauserä Jokereiden turma – runkosarjan sijoitus jäi vielä avoimeksi

Jokerit kärsi jääkiekon KHL:n runkosarjan viimeisessä ottelussaan vierastappion, kun Torpedo oli parempi 3–1-lukemin.

Ottelun avauserä ei mairitellut Jokereiden maalissa pelannutta Antti Niemeä. Torpedo laukoi kohti maalia 10 kertaa, laukauksista kolme upposi Niemen vartioimaan maaliin.

Synkin hetki koettiin reilun kahdeksan minuutin pelin jälkeen, kun Dynamo kuritti helsinkiläisiä kahdesti vain 11 sekunnin välein siirtyen 2–0-johtoon.

Kun myös Jokerit onnistui erässä kerran maalinteossa, oli ottelun kaikki maalit nähty. Jokereiden osuman teki ajassa 11.29 Niklas Jensen.

Jokereilta puuttui ottelusta muun muassa tehopuolustaja Mikko Lehtonen ja kapteeni Peter Regin. Helsinkiläisittäin iloinen uutinen oli Henri Ikosen paluu kokoonpanoon tammikuun alun loukkaantumisen jälkeen.

Runkosarjan sijoitus vielä auki

Tappio tarkoittaa sitä, että Jokerit päätyy KHL:n runkosarjassa 84 pisteeseen. Sen sijoitus sarjan läntisessä konferenssissa on joko kolmas tai neljäs.

Jokereille olisi riittänyt yksi piste kolmannen sijan sinetöimiseen, mutta nyt se joutuu jännittämään Moskovan Dynamon otteita vielä torstain kierroksella.

Moskovalaisjoukkue oli ennen illan kierrosta neljä pistettä Jokereiden perässä, mutta sillä oli yksi ottelu vähemmän pelattuna. Dynamo onnistui tiistaina voittamaan kotonaan jatkoajalla Traktorin lukemin 3–2, joten runkosarjan ratkaisut siirtyivät torstain kierrokselle.

Dynamo kohtaa viimeisessä pelissään Dynamo Minskin, ja voitolla se nousisi Jokereiden edelle. Tasapisteissä varsinaisella peliajalla otetut voitot ratkaisevat joukkueiden paremmuuden.

Jos Jokerit sijoittuu runkosarjassa läntisen konferenssin kolmanneksi, kohtaa se pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Lokomotivin. Neljäs sija toisi vastustajaksi Spartakin.

Juttua muokattu 25.2. kello 20.57. Päivitetty Dynamon ottelun lopputulos.