Jarkko Ruutu purkaa atomeiksi yhden, lähes kokonaan jääkiekosta poistuneen elementin – "Usein se räjähti"

C Moren Mestareiden pöydässä entinen NHL-kiekkoilija Jarkko Ruutu avasi yhtä tärkeää, taktista elementtiä: vastustajan pelaajien kuumentamista.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen mitalipelit sunnuntaina 26.5.:

Pronssiottelu Venäjä-Tshekki klo 16.45 C More Sport 1 ja MTV3
Finaali Kanada-Suomi klo 21.15 C More Sport 1 ja MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Ruutu tuli pelaajaurallaan tunnetuksi vastustajan pelaajien kuumentamisesta. Ruutu ei koskaan ollut joukkueensa tähtipelaajia, joten hänen oli pakko yrittää erottautua massasta toisella tavalla. 

– Lähtökohdan piti olla aina se, että kun pelaat kovaa, et anna tilaa vastustajalla, olet koko ajan tiettyjen tyyppien kohdalla, ja yrität syödä kaiken heidän pelihuumorin. Sitten, kun he eivät saa kiekkoa tai tule onnistumisia, alkaa kierrokset käydä, siihen vähän bensaa liekkeihin ja kaikennäköistä teatteria ja muuta, Ruutu avasi Mestareiden pöydässä ja jatkoi: 

– Tein pelaamisen vaikeaksi, tökin vähän ja annoin vähän lisää negatiivista kierrettä – usein se räjähti.

Ruutu yritti kohdistaa kaiken kuumentamisensa vastustajan parhaisiin pelaajiin. Taustalla oli se, että jos he keskittyvät pelkästään Ruutuun, muu joukkue saa työrauhan. Samalla vastustajan muut pelaajat ottavat Ruudun silmätikukseen ja heidän palettinsa voi mennä sekaisin. 

– Se on tosi vaikeaa veteen piirretyn viivalla taiteilua. Siinä piti tietää tosi hyvin vastustajan pelaajat.

Ilveksen päävalmentaja ja C Moren asiantuntija Karri Kivi puolestaan harmitteli, että Ruudun kaltaisten hämmentäjien merkitys on pienentynyt nykyjääkiekossa.

– Se on vähän sääli, että se on vähentynyt jääkiekossa. 2000-luvun alusta asti se on koko ajan vähentynyt ja 2010-luvulla se on poistunut melkein kokonaan. Sehän on ollut ennen iso taktinen osa peliä, Kivi päivitteli Mestareiden pöydässä.

Nieminen otti asiaan hieman laajemman näkökulman. Hänen mielestään yhteiskunnan tila säätelee sitä ja siten vaikuttaa pelaajien käyttäytymiseen jäällä.

– Pelaajat eivät kehtaa mennä tavallaan rajojensa yli ja mennä harmaalle alueelle. Onko se yhteiskunnan vika, vai yleisen kiekkokeskustelun, että kaikki haluavat vain mahtua ja kuulua tähän joukkoon.

Katso pääkuvan videolta mielenkiintoinen keskustelu kokonaisuudessaan!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja