Jarkko kosi kihlattuaan Marjaa sarjakuvassa – mietti kuukausia oikeaa tapaa: "Minusta julkiset kosinnat ovat monesti vähän noloja"

Vieraana sarjakuvataiteilijat Jarkko Vehniäinen ja Marja Lappalainen 24:31
Katso Jarkko Venhiäisen ja Marja Lappalaisen haastattelu kokonaisuudessaan tästä.

Kamala luonto -sarjakuvaa yhdessä tekevä pariskunta oli ollut yhdessä kosinnan aikaan neljä vuotta.

Jarkko Vehniäinen mietti kuukausia, mikä olisi hänelle se paras tapa kosia Marja Lappalaista. Vehniäinen päätti, että jos hän kerran on koko elämänsä piirtänyt sarjakuvia, niin kosiakin voi sarjakuvan muodossa.

Syntyi sarjakuvastrippi, jossa Vehniäinen ja Lappalainen istuvat aamupalapöydässä lukemassa sarjakuvaa, jossa kositaan. Kosintasarjakuva julkaistiin Helsingin Sanomissa siinä samassa paikassa, jossa Kamala luonto -sarjakuvan eläimet yleensä seikkailevat.

– Laitoin itseni aika vaikeaan asemaan, Vehniäinen myöntää.

– Minusta julkiset kosinnat ovat monesti vähän noloja, hän lisää.

Jotain yllätystä Lappalainen osasi odottaa, sillä jo aamutuimaan Vehniäinen tekosyytä käyttäen takavarikoi puolisonsa puhelimen, johon oli alettu soitella jo aamuseitsemältä. Netissä sarjakuva oli julkaistu jo yöllä.

– Meillä oli vuosipäivä, niin tiesin, että aamupalapöydässä on kakkua, kahvia ja semmoista. Epäilyksiä herätti lehti pöydässä. Ei me nyt yleensä juhlapäivänä lehtiä lueta, Lappalainen kertoo.

– Onnettomasti sanoin, että mullahan jäi eilisen kulttuuriosio kesken, niin luin vielä eilistä lehteä, Lappalainen jatkaa.

"En ehtinyt sanaakaan sanoa"

Edellisen päivän lehti hidasti kosintaa sen verran, että Vehniäinen päätti nopeuttaa tilanteen kulkua.

– Jarkko joutui sanomaan, että mikäs meidän strippi olikaan tämän päivän lehdessä, Lappalainen myöntää.

– Se hetki oli niin absurdi. Mietin, että onko tämä kaikkien lehdessä? En ehtinyt sanaakaan sanoa, kun sain alkuperäisen sarjakuvan eteeni. Siihen oli tehty vielä rasti ruutuun vaihtoehdot, kyllä tai ei, Lappalainen kertoo.

Vastauskin saatiin. Se oli kyllä, tahdon. Viime heinäkuussa tapahtuneesta koronakosinnasta huolimatta häitä ei olla vielä vietetty, kiitos koronan.

– Ei ole kiva, jos ei voi yhtään juhlia. Maskit päällä maistraattiin ja juhlitaan myöhemmin? Ei se oikein tunnu samalta. Jaksetaan vielä odotella, Lappalainen sanoo.

"Kummallisimpia hetkiä elämässäni"

Sarjakuvia tehdessä pariskunnan työnjako on sellainen, että Marja Lappalainen ideoi ja Jarkko Vehniäinen tiivistää ja piirtää.

– Jarkko on tiivistämisen mestari. Sen huomaa tässäkin. Minä olen puhelias ja rönsyilen. Jarkko voisi tämän minun puhelinripulin tiivistää parilla napakalla lauseella, Lappalainen sanoo.

Julkisesta kosinnasta teki Lappalaiselle erityisen se, että hän tietää millaisia ponnisteluja se julkisia tilanteita välttelevältä puolisolta vaati.

– Se oli mieleenpainuvimpia ja kummallisimpia hetkiä elämässäni. Istun aamupalapöydässä ja luen lehdestä sarjakuvaa, jossa minä istun aamupalapöydässä ja luen sarjakuvaa.

Lue myös:

    Uusimmat