Jarkko Kinnunen käveli 20:nneksi, maailmanmestaruus meni Japanin Suzukille – vaativat olot johtivat useisiin keskeytyksiin

Jarkko Kinnunen on sijoittunut 20:nneksi miesten 50 kilometrin kävelyssä yleisurheilun MM-kisoissa Dohassa.

Kinnunen käveli matkan Qatarin kosteassa kuumuudessa aikaan 4.25.36 ja jäi kisan voittaneesta Japanin Yusuke Suzukista reilut 21 minuuttia.

Toinen suomalaiskävelijä Aku Partanen joutui jättämään kisan kesken jo ennen 20 kilometrin väliaikapaikkaa. Partanen oli 15 kilometrin kohdalla sijalla 40.

Kinnunen oli vielä puolimatkassa sijalla 30 mutta paransi asemiaan ohittamalla uupuneempia kilpakumppaneitaan. Moni kävelijä myös keskeytti kisan vaativissa oloissa.

Kisan jättivät kesken muun muassa hallitseva olympiavoittaja, Slovakian Matej Toth, ja hallitseva maailmanmestari, Ranskan Yohann Diniz.

Suzukin johto kesti vaikeat viimeiset kilometrit

Japanin Suzukille, 31, arvokisavoitto on uran ensimmäinen. Hänestä tuli myös ensimmäinen kävelyn MM-kultaa ottanut japanilaismies.

Hopeaa kävellyt Portugalin 43-vuotias Joao Vieira jäi hänestä 39 sekuntia. Vieirasta tuli kaikkien aikojen vanhin yleisurheilun miesten MM-mitalisti.

Kanadan Evan Dunfee käveli pronssille. Dunfee nousi viimeisellä kilometrillä ohi Kiinan Wenbin Niun ja oli vähällä ohittaa myös Vieiran – hän tuli maaliin vain kolme sekuntia portugalilaisen jälkeen.

Suzuki oli kärjessä alusta lähtien ja lähti karkuun kymmenen kilometrin jälkeen. Hänellä oli vielä 40 kilometrin kohdalla kolmen ja puolen minuutin johto, mutta viimeiset kilometrit olivat japanilaisellekin haastavia.

Hän hidasti vauhtinsa pariin otteeseen juomapisteiden kohdalla tavalliseksi kävelyksi ja kokosi hetken itseään ennen kuin jatkoi taas kilpavauhtia. Suzukin johto hupeni nopeasti, mutta matka loppui takaa-ajajien kannalta kesken. Vieira supisti Suzukin johtoa viimeisen viisikilometrisen aikana yli kaksi minuuttia ja Dunfee yli kolme minuuttia.

Flunssa vei suomalaisedustuksen

Samaan aikaan miesten kisan kanssa Dohan yössä käveltiin myös naisten 50 kilometrin kilpailu. Suomalaisedustusta ei kisassa nähty, sillä Tiia Kuikka jäi pois flunssan takia.

Maailmanmestariksi käveli Kiinan Rui Liang ajalla 4.23,26. Hänen maannaisensa Maocuo Li oli kolme minuuttia hitaampi ja otti hopeaa. Pronssin nappasi Italian Eleonora Giorgi.


Lue myös:

    Uusimmat