Järjestö: Psykoositapaukset ovat kasvaneet räjähdysmäisesti Britanniassa – pandemia sai aikaan mielenterveysongelmien vyöryn

2:03
Video: Tytöistä lähes joka kolmas on kokenut ahdistus koronaepidemian aikana, sanoo THL:n suurkysely

Psykoositapaukset ovat lisääntyneet hälyttävää vauhtia Britanniassa, kertoo The Guardian. Koronakriisin aikana on havaittu merkittävää kasvua mielenterveyteen liittyvissä ongelmissa yleisesti.

Tapauksia on selvittänyt hyväntekeväisyysjärjestö Rethink Mental Illness. Järjestön mukaan mielenterveysongelmat ovat kasvaneet erityisesti yhteiskunnan sulkemisen, niin sanottujen lockdownien, aikana.

Psykoositapauksia todettiin Englannissa pelkästään heinäkuun 2021 aikana 12 655 kappaletta. Kasvua oli 53 prosenttiyksikköä verrattuna vuoden 2019 heinäkuuhun.

"Psykoosista toipuminen voi kestää vuosia"

Järjestön mukaan Britannian hallituksen olisi toimittava kiireellisesti ehkäistäkseen psykooseja ja muita mielenterveysongelmia, joilla voi olla kohtalokkaat seuraukset. Psykooseista toipuminen ei käy käden käänteessä.

– Psykoosilla voi olla musertava vaikutus ja siitä toipuminen voi kestää vuosia. Näitä lukuja voidaan pitää hälyttävinä. Olemme jo selättäneet pahimman pandemian osalta, mutta silti mielenterveysongelmien tapausmäärät ovat hyvin korkeita, kertoo järjestön johtaja Brian Dow The Guardianille.

– On elintärkeää että ongelmista kärsivät saisivat pikaista apua, Dow jatkaa.

Järjestö huomauttaa tilastojen olevan konkreettista näyttöä siitä, miten vakavat seuraukset pandemialla on ollut yhteiskuntaan. Mielenterveysongelmat ovat The Guardianin mukaan kasvussa koko maailmassa. Mielenterveyspalveluita käyttäviä arvioidaan olevan maailmalla kymmeniä miljoonia enemmän kuin aiempina vuosina. Heidän joukossaan on erityisesti naisia ja nuoria ihmisiä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja