Järjestettiin salassa: Valko-Venäjän Lukashenkan virkaanastujaiset pidettiin salamyhkäisesti Minskissä

2:01
Venä'jän presidentti Vladimir Putin tapasi Aljaksandr Lukashenkan ja lupasi tälle taloudellista tukea.

Tilaisuudesta kerrottiin vasta, kun se oli jo alkanut.

Valko-Venäjän presidentin Aljaksandr Lukashenkan virkaanastujaiset on järjestetty hetki sitten Minskissä, kertoo maan virallinen uutistoimisto Belta. Tilaisuus haluttiin ilmeisesti järjestää salassa, koska siitä ei kerrottu etukäteen mitään.

Beltan mukaan virkaanastujaisiin oli kuitenkin kutsuttu satoja vieraita. Riippumattomat uutislähteet olivat raportoineet aiemmin, että lukuisia pääkaupungin katuja oli suljettu kun Lukashenkan autosaattue liikkui kaupungilla.

Lukashenka voitti virallisten tulosten mukaan elokuun alussa pidetyt presidentinvaalit. Sekä Valko-Venäjän opposition että länsimaiden mukaan vaalit olivat vilpilliset eikä niiden tulos ole pätevä.

Vaalien todellisen voittajan on arvioitu olleen opposition ehdokas Svjatlana Tsihanouskaja, joka painostettiin pakenemaan pian äänestyksen jälkeen Liettuaan.

Presidentinvaalien jälkeen Valko-Venäjällä alkoivat Lukashenkan hallinnon vastaiset laajat mielenosoitukset, jotka ovat jatkuneet poliisin kovista otteista huolimatta tähän päivään saakka.

Lukashenka on johtanut Valko-Venäjää itsevaltaisesti jo vuodesta 1994 alkaen. Hänen nyt alkava presidenttikautensa on järjestyksessään kuudes.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja