Järjestä unelmien prinsessajuhlat

Lastenjuhlissa on hauskaa aina, mutta kunnon prinsessajuhlia ei voita mikään. Päästä mielikuvituksesi valloilleen ja järjestä lapsellesi ikimuistoinen päivä.

Prinsessa, tuo kaikkien tyttöjen suosikkiroolihahmo, on loistava valinta lasten teemajuhliin, sillä kukapa ei joskus olisi halunnut viettää päiväänsä kuninkaantyttärenä?

Kultaa, vaaleanpunaista ja valkeaa

Vaaleanpunainen on prinsessojen suosikkiväri, mutta myös kulta, valkoinen ja hopea sopivat hyvin teemaan. Jos sinulta löytyy tekokukkia, ne ovat oivallinen apu kotisi muuttamisessa satulinnaksi.

Askartele vaikkapa ruusuköynnös kietomalla yhteen lakanoita pitkäksi köynnökseksi ja kietomalla niiden ympärille rautalangan avulla tekoruusuja. Myös silkkipaperista ja rautalangasta saat askarreltua upeaa ruusuköynnöstä, mutta se on hieman työläämpi vaihtoehto.

Löytyykö kätköistäsi vanhoja pitsiverhoja? Vaihda ne ikkunoihin ja levitä pöytien päälle koreiksi liinoiksi. Käy vanhoja liinavaatteitasi ja muita kodintekstiilejä läpi, sieltä löytyy varmasti jos jonkinnäköisiä aarteita.

Myös kirpputorit ovat hyvä apu prinsessajuhlien järjestäjälle, sillä sieltä löytyy erittäin edullisesti hopea- ja kultalautasia, kauniita tarjottimia ja tyttömäisiä kankaita. Parhaimmillaan voit koristella koko talosi vain muutamalla eurolla.

Nyt on prinssien vuoro pelastua!

Ota lapsesi mukaan ohjelmanumeroiden suunnitteluun, sillä hän on asiantuntija siinä, mistä pienet prinsessat pitävät.

Alkajaisiksi voitte järjestää vaikkapa aarteenetsintä-leikin, jonka aikana kaikille löytyy kaikille oma kruunu ja prinsessahame. Käytä mielikuvitustasi niiden hankinnassa, sillä voitte valmistaa kruunut vaikkapa vanhoista joulukoristeista ja prinsessahameiksi kelpaavat lähes mitkä tahansa pitkät hameet.

Voitte myös pestata isän tai sopivan poikanuken prinssiksi, ja järjestää hurjan seikkailun, jonka aikana prinssi pelastuu ilkeän noidan tyrmästä. Matkan aikana vastaan voi tulla vaikkapa temppurata, ongintaa ja avaimen etsintä noidan pimeästä makuuhuoneesta.

Muistatko sadun suudeltavasta sammakosta? Muunna perinteinen aasinhäntä-leikki tarinan mukaiseksi ja kiinnittäkää silmät sidottuna suukkohuulia tai prinsessankuvia sammakkoon.

Tarjolla makeaa ja maistuvaa

Jos haluat panostaa tarjoiluihin, löydät erikoisia kakku- ja muffinimuotteja, sekä kakkukuvia Tiimarista tai leivontaliikkeistä, kuten nettikauppa Confetista.

Voit tehdä myös perinteisiä leivonnaisia ja koristella niitä vaikkapa leikkokukilla ja marsipaaniruusuilla. Loistavia leivontaohjeita löydät muun muassa leipuri-kondiittori Ulla Svenskin Elämä makeaksi -blogista.

Hyödynnä kirpputorilöytösi pitopöydässä ja tarjoa ruoat kulta- ja hopealautasilta.

Perinteinen Prinsessa-kakku

Jos haluat tehdä kaiken oikein helposti, voit ostaa kakkupohjan ja vaniljakreemin valmiina. Muuten valmistat ne ohjeemme mukaan. Osta valmis marsipaanikansi, jos haluat tehdä ammattimaisen vaikutelman. Ohje on neljälle.

4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
voita ja korppujauhoja vuokaan
2 dl maitoa tai kermaa
1 valmiiksi kaulittu marsipaanikansi
1 valmis marsipaaniruusu
kakunkoristeita
tomusokeria

Vaniljakreemi:
2 dl maitoa tai kermaa
2 munankeltuaista
1 ½ rkl perunajauhoja
1 rkl sokeria
½ vaniljatanko

Vaniljakreemi:
2 dl maitoa tai kermaa
2 munankeltuaista
1 ½ rkl perunajauhoja
1 rkl sokeria
½ vaniljatanko

Täyte:
4 dl kuohukermaa
2 dl vadelmahilloa

1. Kakkupohja: Voitele ja jauhota vuoka. Vatkaa munat ja sokeri. Yhdistä vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Lisää munavaahtoon. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa. Jaa kolmeen osaan.

2. Vaniljakreemi: Halkaise vaniljatanko ja keitä se maidossa sokerin kanssa. Käytä kattilaa ruostumattomasta teräksestä. Lisää munankeltuaiset ja perunajauhot. Vatkaa miedolla lämmöllä. Kreemi ei saa kiehua. Kun se paksuuntuu, se on valmis. Nosta vaniljatanko seoksesta ja jäähdytä.

3. Torttu: Vatkaa kerma. Sekoita puolet kermasta vaniljakreemin kanssa. Levitä vadelmahilloa yhdelle kakkupohjan osista. Levitä päälle vaniljakermaa. Laita päälle toinen kakkupohja, toista prosessi. Levitä loput kermasta päällimmäiseksi tasaiseksi kummuksi. Laita marsipaanikansi päälle. Ripottele päälle tomusokeria ennen tarjoilua, koristele kakunkoristeilla ja marsipaaniruusukkeella.

Kuvat: Shutterstock/ Tiimari

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat