Järjestä onnistuneet tupaantuliaiset

Olet muuttanut uuteen kotiin, ja palat halusta päästä esittelemään sitä tuttavillesi. On aika järjestää tupaantuliaiset. Tupaantuliaisissa ystävät kokoontuvat yhteen juhlimaan. Juhlat voivat olla myös oiva keino tutustua uusiin naapureihin. Näillä vinkeillä onnistut tupaantuliaisten järjestämisessä.

Suunnittele hyvin

Päätä ensin minkä verran rahaa aiot käyttää juhliin. Budjetti määrittelee juhlien koon. Mieti haluatko rennot

illanistujaiset vai muodolliset illlalliskutsut.

Tee itsellesi lista tekemättömistä asioista, jotta en unohda mitään tärkeää. Ruksi yli tehtäviä sitä mukaa, kun saat niitä hoidettua.

Päätä jo etukäteen haluatko juhliisi muuta ohjelmaa kuin ruokailun. Suunnittele ja hanki esimerkiksi pelit jo etukäteen.

Ruokailu on tärkeä osa juhlia. Päätä siis tupaantuliaistesi menu ja pyydä jo etukäteen apujoukkoja keittiöön, jos aiot valmistaa työläitä ruokalajeja.

Juhlat eivät ole mitään ilman vieraita. Lähetä siis kutsut ajoissa. Halutessasi voit kutsua omien ystäviesi lisäksi myös uusia naapureitasi, tupaantuliaiset ovat mukava tapa tutustua heihin.

Jos aikomuksenasi on pitää rennot juhlat, puhelimessa esitetty kutsu riittää. Jos taas järjestät muodollisemmat juhlat, tee kutsukortit, joissa kerrot paikan, ajankohdan ja pukukoodin. Muista myös kertoa ajo-ohjeet vieraillesi. Omaa suunnitteluasi helpottaaksesi laita kutsuihin vastauspyyntö.

Juhlat lähestyvät

Juhlien lähestyessä on aika tehdä niihin liittyvät ostokset. Ostoslistan laatiminen on välttämätöntä, ettei mitään pääse unohtumaan. Osta myös kynttilöitä, lautasliinoja ja muita elementtejä, joilla luot kattaukseesi juhlan tuntua. Huolehdi myös, että sinulla on tarpeeksi ruokailuvälineitä ja juomalaseja.

Siivoa kotisi päivää ennen juhlia, ja laita pakastimeesi jääpaloja jäätymään juomia varten.

Tupaantuliaispäivänä

Valmista ruoat hyvissä ajoin, jotta sinun ei tarvitse seisoa keittiössä koko iltaa. Kata lautaset, aterimet, lasit ja lautasliinat pöydälle jo ennen vieraiden saapumista. Sytytä kynttilät, laita musiikki soimaan ja asettele ruoat tarjolle.

Kun vieraita alkaa saapua, pidä huoli, että esittelet kaikki toisilleen. Tarjoa vieraille heti alkupaloja tai pikkupurtavaa, riippuen siitä minkälainen menu sinulla on. Muista myös tarjota juotavaa. Pidä huoli, että tarjolla on myös alkoholittomia vaihtoehtoja.

Juhlien lähtiessä käyntiin esittele kotiasi vieraillesi. Jos olet kiireinen, pyydä heitä kulkemaan kodissasi vapaasti.

Tarjoa seuraavaksi pääruoka, mikäli se on suunnitelmissasi. Muussa tapauksessa pidä huoli, että pikkupurtavaa on koko ajan tarjolla. Täytä tarjoiluastioita sitä mukaa kuin ne hupenevat.

Muista ottaa valokuvia muistoksi.

Kun vieraat tekevät lähtöä, pidä huoli, että hyvästelet jokaisen henkilökohtaisesti ja kiität häntä käynnistä. Kiitoskorttien lähettäminen jälkeenpäin on myös hyvä tapa.

Kokeile maistuvia kylmäsavulohirullia

Nämä herkulliset kylmäsavulohirullat sopivat hyvin tupaantuliaisten alkupaloiksi tai yhdeksi pikkupurtavaksi.

Lohirullia varten tarvitset:

- 350 g kylmäsavulohta

- yhden kurkun

- 120 g tuorejuustoa (esim. ruohosipulin makuinen)

- kaksi ruokalusikallista majoneesia

- puolikkaan sitruunan mehun, sitruunaviipaleita

- teelusikallinen silputtua tilliä

- teelusikallisen piparjuuritahnaa

Leikkaa kylmäsavulohesta noin 16 noin 12x4 cm:n mittaista palaa.

Pilko kurkusta noin 4 cm:n mittaisia tikkuja.

Sekoita tuorejuusto, majoneesi, sitruunamehu, tilli ja piparjuuritahna kulhossa yhdeksi tahnaksi.

Aseta lohisiivut leikkuulaudalle ja levitä tuorejuustotahnaa niiden päälle. Laita kurkkutikku lohisiivun päälle poikittain Rullaa lohi tiukaksi rullaksi. Asettele rullat tarjoiluvadille ja koristele sitruunaviipaleilla ja tuoreella tillillä.

MTV3/hgtv.ca, ivillage.com

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja