Mainos

Järjestä hulvattomat pyjamabileet!

Yökylässä käyminen voi olla kouluajan hauskimpia kokemuksia. Kaveriporukalla toteutetuista pyjamabileistä riittää muisteltavaa!

Järjestä viikonloppuna hauskat pyjamabileet kotonasi. Kutsu paikalle pari parasta kaveriasi, varaa naposteltavaa, leffoja ja pientä ohjelmaa – hauska ilta on valmis, neuvoo Wikihow.

Miten saan luvan?

Jotta saisit pitää pyjamabileet, tarvinnet luvan vanhemmiltasi. Jos lupaa ei irtoa, tarjoudu siivoamaan bileiden jäljet ja auttamaan muutenkin kotitöissä. Jos liiallinen vieraiden määrä huolettaa, lupaa kutsua vain vanhemmillesi entuudestaan tuttuja kavereita, tai vain heidän valitsemansa määrän ihmisiä.

Luvatkaa hiljentyä ja käydä nukkumaan tiettynä kellonaikana. Pitäkää lupaus – tai ainakin olkaa hiljaa. Sopikaa, että teette vain hiljaisia asioita, kuten katsotte leffaa, tai hengaatte takapihallanne. Kesällä pihalle voi pykätä teltan, jossa uinuminen on paitsi jännittävää, myös hiljaista – ainakin talossa sisällä nukkuvien mielestä.

Jos vanhempasi eivät päästä sinua yökylään, sopikaa yhdessä säännöistä: voivatko vanhempasi soittaa ystäväsi vanhemmille ja varmistaa esimerkiksi nukkuma-ajat? Kun kaikki ovat selvillä säännöistä, hauskanpito voi alkaa!

Millaista ohjelmaa?

Erityistä ohjelmaa ei välttämättä tarvita. Katsokaa leffaa tai saunokaa – tärkeintä on rento yhdessäolo.

Pidä kamera valmiina yhteiskuvien ottamista varten. Menkää ulos ottamaan vauhdikkaita kuvia: talvella voi heitellä lunta, syksyllä lehtiä, kesällä voi hyppiä trampoliinilla.

Pyjamabileissä on tietenkin loogista pitää yöpaitamuotinäytös. Rakenna catwalk, ja huudata musiikkia. Jokainen osallistua kävelee mallin elkein, ja poseeraa lopussa kameralle. Stailaus on mallimaailmassa tärkeää, joten meikatkaa toisenne, lakatkaa varpaankyntenne, ja tehkää toisillenne järjettömiä kampauksia.

Koristelkaa tyynyliinat, ja käyttäkää niitä sitten! Hanki muutama valkoinen tai muuten yksivärinen tyynyliina, vanhatkin käyvät. Liinaan voi piirtää kangastussilla, ja siihen voi liimata huovasta kuvioita. Kirjoitelkaa toistenne tyynyihin terveisiä. Tyynyliinaan voi jemmata pyjamansa niin näissä kuin seuraavissakin juhlissa.

Tuunatkaa vanhat ballerinat, converset tai tohvelit. Koristeiksi kenkiin käyvät helmet, huopa ja piirrokset. Taitavimmat painavat tennareihin kuvioita kangasväreillä ja sapluunalla, jonka voi väkertää kontaktimuovista ja liimata kankaalle.

Koristele harja, peili tai vaikkapa kännykän takanasi (muista pyytää lupa!) tekotimanteilla tai tarroilla.

Nappaa tyhjä vihko, kirjoita jokaiselle sivulle paljastava kysymys ja laita vihko kiertoon. Kun kaverisi ovat vastanneet, nimettöminä tai nimellään, lukekaa vastaukset ääneen. Samaa vihkoa voi kierrättää myös koulussa.

Kun olette valmiita yöpuulle, kertokaa yhteinen iltasatu. Kierrätä pehmolelua ringissä: pehmolelun haltijan on vuorollaan lisättävä yksi sana tarinaanne. Älkää nukahtako, ennen kuin tarina pääsee päätökseen!

MTV3/Helmi

Lähde: Wikihow

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.