Mainos

Jari Tervon kirjaa myyty ennakkoon ennätysmäärä

Alkavan kirjasesongin yllättäjäksi ennustetaan Jari Tervon teosta "Kallellaan". Kirjakauppiaat ovat tilanneet kuun vaihteessa julkaistavaa kirjaa peräti 30 000 kappaletta, vaikka teos poikkeaa merkittävästi kaikesta Tervon aiemmin kirjoittamasta.

Jari Tervon uutuusteos on päiväkirja kirjailijan esikoisen, Kalle-pojan, ensimmäisestä vuodesta. Kirjailija Jari Tervo on itsekin hämmästynyt, miten paljon vauvan syntymä on vaikuttanut häneen.

-Se on hämmästyttävää. Se on niitä klisheitä, jotka kannattaa laittaa korvan taakse: mikään ei muuta niin paljon elämää kuin vauva, arvioi Tervo vauvan vaikutusta.

Rikollismaailmasta vauva-aiheeseen

Jari Tervolta ei odoteta pehmeyttä, koska hänen myydyimpien teostensa kierot sankarit tappavat ja pettävät, minkä ryyppäämiseltä ehtivät.

Nyt Tervo kirjoittaa siitä, miten hankalaa ja toisaalta, miten suurta on, kun perheeseen syntyy lapsi. Tervomainen huumori on tallella, mutta aiheena ovat maailman hukuttavat maitopulautukset ja sinappivaipat, vauvan hermojaraastava kitinä illalla ja suloinen jokeltelu aamulla, pojan hauraus ja isän heräävä suojelunhalu.

-Kyllä se elämää muuttaa, kun elämään tulee ihminen, jonka vuoksi voisi kuolla. Eikä se ole. Tämä ei tarkoita sitä, että mä olisin poikkeavan jalo ja hieno mies. Niin kuin kaikki vanhemmat tietää, se on asioiden normaali biologinen järjestys, kertoilee Tervo.

Poikkeuksellinen kirja-aihe miehelle

Mieskirjailijat välttelevät vanhemmuus-teemaa, varsinkaan vauvoista miehet eivät kirjoita.

-No, totta helvetissä ne pelkää, että niiltä munat tipahtaa maahan samalla laukauksella, kun ne alkaa kertoa jotain kivaa vauvastaan. Mutta sehän on niin, että eihän se niin perkele ole. Vauvat on helvetin kivoja. Niitä kannattaa kehua. Ne ei ole kauan vauvoja,Tervo pauhaa.

Tervon nimi myy

Tv-Tervon nimi myy, vaikka sitten liikuttavan vauvapäiväkirjan kannessa, uskovat kirjakauppiaat. Ensipainos on kolmekymmentätuhatta. Tervo arvelee, etteivät lukijat pety hempeään tekstiin, vaan varsinkin naislukijat ilahtuvat. Rovaniemen kuvaamiseen Tervo aikoo silti palata: pari teosta pohjoisen rikollisista on vielä kirjoittamatta.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.