Jari-Matti Latvala täpinöissään Toyotan kaksoisjohdosta, mutta takana vaanii uhkaaja – "Emme pysty luomaan mitään taktiikoita"

6:40
Videolla kuvaa Kroatian MM-rallin lauantaipäivästä.

Seitsenkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier ja walesilainen Elfyn Evans toivat Toyotan kaksoisjohdossa lauantain iltahuoltoon Zagrebiin. Ogier suuntasi yötauolle 6,9 sekunnin johtoasemassa ennen Evansia.

– Tämä oli erinomainen päivä. Huippuhyvä suoritus pojilta, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala suitsutti MTV Urheilulle.

Toyota-kuljettajilla ei ole kuitenkaan luvassa leppoisa sunnuntaiajelu rallin päätöspäivänä. Zagrebin pohjoispuolella on tarjolla vielä lähes 80 kilometriä asvalttierikoiskokeita, joilla Hyundai-tähti Thierry Neuville jahtaa kärkikaksikkoa.

Neuville on vain kymmenen sekunnin päässä rallijohtaja Ogierista.

– Emme pysty luomaan mitään taktiikoita huomiselle. Ogierin ja Evansin täytyy yrittää pitää samanlainen rytmi, jota he pitivät lauantai-iltapäivänä. Neuville hiillostaa ja yrittää varmasti loppuun asti, Latvala sanoi.

Toyota voitti lauantaina rengaspelin Hyundaita vastaan, kun tiimi tajusi ottaa pelkkiä kovia renkaita aamun lenkille. Hyundai-kuskeilla oli mukanaan myös pehmeitä kumeja, jotka eivät olleet parhaimmillaan kuivalla asvaltilla.

Zagrebin ympäristöön on luvattu kuivaa keliä myös sunnuntaiksi, mutta rengastaktiikassa on silti pohdittavaa.

– Meidän pitää nyt miettiä, otammeko huomenna yksi vai kaksi varapyörää mukaan. Tänään meillä oli kaksi varapyörää iltapäivällä, ja Ogier joutui yhden käyttämään jo ensimmäisen pätkän jälkeen. Silloin on veitsi kurkulla, jos tulee ongelmia renkaan kanssa ja on vain yksi varapyörä mukana, Latvala huomautti.

Tallipomo halusi nostaa lauantain päätteeksi esiin myös Toyotan neljättä WRC-autoa ajavan Takamoto Katsutan, joka kirjautti kaksi pohja-aikaa lauantaina. Molemmat kärkinoteeraukset tulivat samalla pätkällä, joka ajettiin sekä aamu- että iltapäivällä.

– Katsutalta tuli tänään mahtavia väläytyksiä. Pohja-ajat eivät todellakaan johtuneet pelkästään lähtöpaikasta. Tosi hienosti ajettu, Latvala kehui Jyväskylässä asuvaa japanilaiskuljettajaa.

Katsuta on rallissa seitsemäntenä ennen päätöspäivää.

– Kokonaisuutena hän otti tänään hyviä askeleita eteenpäin.

Kroatian MM-ralli päättyy sunnuntaina, jolloin ohjelmassa on neljä erikoiskoetta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja