Jari-Matti Latvala paljasti, miten Sebastien Ogierin voitto kariutui: "Aika dramaattiset vaikutukset"

Toyotan tallipomo Jari-Matti Latvala avasi tiiminsä ranskalaiskuskin Sebastien Ogierin Monte Carlon MM-rallin ratkaisuhetkillä kokemaa epäonnea

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Ogier menetti kisan kärkipaikan lähes kymmenen sekunnin erolla M-Sportin Sebastien Loebille toiseksi viimeisellä erikoiskokeella rengasrikon takia. Ennen kyseistä pätkää hän oli 24,6 sekunnin johdossa. 

– Ogier oli sanonut, että siellä (erikoiskokeella) oli kohta, jossa hän leikkasi. Aamulla hän ei ollut leikannut siinä paikassa, mutta nyt (toisella ajokerralla) se oli ollut täynnä likaa, kun porukka oli ajanut siitä ylitse. Hän leikkasi siitä samalla tavalla, ja välittömästi sen leikkauksen jälkeen rengas meni tyhjäksi, Latvala selvitti MTV Urheilun haastattelussa. 

– Arvio on se, että siellä oli irtokivi, joka meni renkaan pinnasta läpi ja puhkaisi sen. Aika dramaattiset vaikutukset. Siihen kaatui rallin voitto. 

Jari-Matti Latvala kommentoi pääkuvan videolla myös Kalle Rovanperän huimaa nousua kisan neljännelle sijalle sekä omia ajohalujaan, kun ranskalaiskonkarit juhlivat Monte Carlon rallin kärkipaikoilla. Alla olevilla videoilla kuvaa Ogierin rengasrikosta ja ranskalaisen viimeisellä pätkällä ottamasta varaslähdöstä.  

Lue myös:

    Uusimmat