Jari Litmanen paljastaa yllättävän asian, joka herättää hänessä suuria tunteita: "Kasvoin heidän parissaan"

Suomen jalkapallolegenda Jari Litmanen kertoi venäläismedia Sport-Expressille, että venäläinen jääkiekko herättää hänessä suuria tunteita. 

Litmaselta kuulosteltiin, saiko hän jalkapallouransa aikana tarjouksia Venäjältä.

– En saanut, en edes urani loppupuolella. Sain tarjouksia Australiasta, mutta en Venäjältä, Litmanen toteaa. 

– Kävin kuitenkin Venäjällä useaan kertaan. Pelasin siellä Suomen maajoukkueen kanssa. Venäläinen jääkiekko on kuitenkin se, joka herättää minussa suuria tunteita. Kasvoin Neuvostoliiton jääkiekkomaajoukkueen pelin parissa. Muistan huikean ketjun, jossa pelasi Vladimir Petrov, Valeri Harlamov ja Boris Mihailov. Siellä oli Igor Larionov ja Sergei Makarov. Muistan, kun he voittivat MM-kultaa vuonna 1986. Se oli mahtava joukkue, Litmanen kertoo.

Hän kertoo kasvaneensa Neuvostoliiton jääkiekkomaajoukkueen pelin parissa. Litmanen sanoo myös katsovansa jääkiekkoa säännöllisesti. 

– Katson jatkuvasti KHL- ja NHL-otteluita. Viimeksi olin paikan päällä katsomassa Jokereiden ja Spartakin kohtaamista, Litmanen sanoo.

Litmanen sanoo, että ei aio kieltäytyä, mikäli hänet kutsutaan pudottamaan avauskiekko KHL:n otteluun. Hän kuitenkin toivoo, että hänelle ei käy samalla tavalla kuten Jose Mourinholle, joka liukastui melkoisella tavalla kiekon pudotuksen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat