Jari Isometsä vaatii Suomeen sprinttimaajoukkueita: "Ei kahta puhetta!"

MTV Urheilun asiantuntijan Jari Isometsän mukaan Suomeen on perustettava erilliset sprinttimaajoukkueet, jotta mitaleja olisi mahdollisuus napata myös lyhemmiltä matkoilta. 

Isometsä vieraili maanantaina MTV Uutisten livessä puhumassa Seefeldin MM-kisoista. Asiantuntija kertoi vaatineensa Suomeen sprinttimaajoukkuetta jo vuosi sitten, mutta mitään ei ole vielä tapahtunut.

– Ehdottomasti pitää olla sprinttimaajoukkueet. Se on jo signaali nuorille hiihtäjille. 15-16-vuotias ei uskalla satsata sprinttiin, koska Suomessa ei ole maajoukkuetta. Tarkoittaako se, ettei arvosteta?

– Arvokkaita on otettavissa ja ne maistuvat. Meillä on sprinttilahjakkuuksia ja heillä pitää olla mahdollisuus päästä maajoukkueeseen, vaikka distanssimatkoilla ei tulisi menestystä. Ei kahta puhetta!

Isometsän mukaan suomalaiset haluavat usein hiihtää kaikkia matkoja, vaikka yksilön vahvuudet olisivat sprintissä. Tilanne johtuu perinteiden puutteesta.

–  Suomessa ei ole sprinttimaajoukkueperinnettä, se pitää rakentaa nyt nuorista. Meillä on naisissa ja jopa miehissä potentiaalisia menestyjiä. 15-16-vuotiasta ei edes tiedetä kaikkia. 

Katso pääkuvan videolta, mitä mieltä Antero Mertaranta ja Jari Isometsä ovat Krista Pärmäkosken ja Iivo Niskasen mitalimahdollisuuksista sekä viestijoukkueista!

Lue myös:

    Uusimmat