Jari Aarnion oikea käsi Susanne Päivärinnan ohjelmassa: Asiat eivät menneet kuten tuomiossa luki

Jari Aarnion oikeaksi kädeksi kutsuttu entinen huumepoliisi Mikael Runeberg kuvaa Helsingin huumepoliisin aikaansaamia tuloksia valtaviksi ja työskentelyään huumepoliisissa ammatilliseksi ”taivaaksi.”

Hän oli vieraana Iltalehden erikoistoimittajan Susanne Päivärinnan Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa.

– Se on ollut kautta aikojen Suomen kovin paikka olla töissä, jos haluaa tehdä huumetutkintaa ja huumeiden vastustamista. Ei sellaista (yksikköä) ole ollut eikä tule enää olemaan.

Runeberg tuomittiin Aarnio-vyyhdissä kolmen ja puolen vuoden vankeuteen. Hän tuomion neljästä törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä ja viidestä lievemmästä virkarikoksesta.

Hänen mukaansa väite Aarnion oikeana kätenä toimimisesta lähti elämään puhtaasti median kautta. KRP:n kuulusteluissa kysyttiin Runebergin mukaan Aarniosta sellaisia asioita, joita hänellä ei ollut minkäänlaista käsitystä.

– Ei mennyt kauaa kun oli yksi lehtijuttu, jossa minut nimettiin oikeaksi kädeksi ja siitä se on lähtenyt elämään.

Runeberg ei allekirjoita kokemustensa perusteella Jari Aarnion saamaa tuomiota. Hän kertoi Iltalehden Päivärinnalle ajattelevansa, että hovioikeuden käsittely on vielä edessä.

– Ne asiat, joihin minä liityn Aarnion tapauksessa, eivät menneet kuten tuomiossa on kirjoitettu.

Entinen huumepoliisi korostaa, että hän ehti työskennellä Helsingin huumepoliisissa vain kaksi ja puoli vuotta. Tätä ennen hän työskenteli keskusrikospoliisissa.

Runeberg kertoi hämmästyneensä syvästi kun selvisi, että Aarnion hallussa oli ollut satoja tuhansia euroja. Hän korosti, ettei hän tuntenut Aarniota niiltä ajoilta lainkaan.

Mikael Runeberg korosti myös, ettei Helsingin huumepoliisissa turvauduttu koskaan laittomiin keinoihin.

- Tietämättömien poliisien ja toimittajien vatkauksia. Luodaan mielikuvia asioista, joista ei tiedetä mitään.

 

Lue myös:

    Uusimmat