Jari Aarnio pääsee tutkintavankeudesta – odottaa vielä tuomiota vanhassa murhajutussa

3:42
Katso video: Hovioikeus määräsi Jari Aarnion vapautettavaksi tutkintavankeudesta – mitä se tarkoittaa?

Helsingin hovioikeus on määrännyt Helsingin huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnion vapautettavaksi tutkintavankeudesta. Asiasta uutisoi ensin Helsingin Sanomat.

Aarnio on ollut tutkintavankeudessa, sillä häntä syytetään vanhaan, vuonna 2003 tapahtuneeseen palkkamurhaan liittyen. Syytteen mukaan Aarniolla olisi ollut tieto henkirikoksesta etukäteen, mutta hän ei olisi poliisina toimiessaan puuttunut siihen. Aarnio on kiistänyt syytteen.

Aarnio sai tapaukseen liittyen elinkautisen vankeusrangaistuksen murhasta käräjäoikeudessa viime vuoden joulukuussa. Asia eteni hovioikeuteen, missä juttua käsiteltiin loppukesästä alkaen. Pääkäsittely päättyi viime kuussa. Hovioikeus antaa ratkaisunsa asiasta myöhemmin. 

Käräjäoikeus määräsi Aarnion vangittavaksi murhatuomion yhteydessä, mutta Aarnio vaati hovioikeuden käsittelyn yhteydessä, että hänet päästetään hovioikeuden päätösharkinnan yhteydessä vapaaksi. Hovioikeus myöntyi nyt tähän, vaikka se oli aiemmin pääkäsittelyssä päättänyt jatkaa Aarnion vangitsemista vielä.

Tutkintavankeudesta vapautuminen ei tarkoita sitä, että Aarnio vapautuisi nyt kokonaan vankilasta, sillä hän istuu edelleen tuomiotaan vanhasta huumejutusta. Hänellä on kuitenkin mahdollisuus päästä sen vankeusrangaistuksen osalta valvottuun koevapauteen joulukuun puolenvälin jälkeen. Jos hän olisi edelleen tutkintavanki, tämä ei olisi mahdollista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja