Japanissa hämmästellään mereltä huuhtoutunutta isoa rautaesinettä – taivaalta pudonnut ufo vai lohikäärmepallo?

Japanissa ihmetyttää rannikolle huuhtoutunut iso pallo 0:50
Katso videomateriaalia esineestä yläpuolelta.

Japanin rannikkokaupunki Hamamatsussa on herättänyt oudoksuntaa paikalliselta rannalta löytynyt iso esine. Silminnäkijä kuvasi videolle suuren metallipallon, joka on nyt viranomaisten tutkinnan alla.

Pallonmuotoinen rautainen esine on halkaisijaltaan noin 1,5 metriä, ja sen uskotaan huuhtouneen rannikolle Tyyneltämereltä. Paikallisen median mukaan viranomaisilla ei ole vielä toistaiseksi tietoa, mikä esine on tai mistä se on peräisin.

Esine on kuitenkin ehditty jo röntgenvalaista, ja se on asiantuntijoiden mukaan sisältä ontto. Niinpä sen ei epäillä olevan ainakaan miina tai minkään sortin räjähde.

Toistaiseksi ei ole myöskään viitteitä siitä, että kyseessä olisi vakoiluun liittyvä esine.

"Yritin työntää sitä, mutta se ei liikahtanut"

Esine ja sen alkuperä ovat herättäneet paljon keskustelua paikallisissa sekä sosiaalisessa mediassa. Osa ihmisistä on arvuutellut, voisiko kyseessä olla taivaalta pudonnut ufo, osa taas vertaa esinettä Dragon Ball -animaatiosarjan lohikäärmekuulaan. 

Paikallisten mukaan esine on ollut jo paikalla jo mahdollisesti pidempään.

– Se on ollut siellä kuukauden. Yritin työntää sitä, mutta se ei liikahtanut, kertoo säännöllisesti rannalla juokseva paikallinen mies Japanin yleisradioyhtiö NHK:n haastattelussa.

Osa on myös miettinyt, että voisiko kyseessä olla iso pallonmuotoinen meripoiju.

Katso videomateriaalia esineestä yläpuolelta.

Lähteet: Reuters, Guardian

Lue myös:

    Uusimmat