Japanin GP:n topit ja flopit: Pärmäkosken tärkeys paljastui

MTV3:n F1-toimitus listaa tällä kaudella jokaisen GP:n onnistumiset ja epäonnistumiset. Nyt vuorossa ovat Japanin GP:n topit ja flopit.

1. Tommi Pärmäkoski

Sebastian Vettelin maailmanmestaruudessa on vahva suomalaispanos Tommi Pärmäkosken myötä. Vettelin kiitospuheesta kävi ilmi, että kuntovalmentaja Pärmäkosken merkitys menestyksen taustalla on paljon tärkeämpi kuin on aiemmin ymmärretty. Pärmäkoski pitää huolta Vettelin fyysisestä ja henkisestä kunnosta, jotta saksalainen on jokaisena GP-viikonloppuna täydellisen valmis taistelemaan voitosta.

2. Sebastian Vettel

Vettel on mestaruuden arvoinen paitsi kuljettajana niin myös ihmisenä. Hän on osoittanut upeaa käytöstä sekä radalla että sen ulkopuolella.

3. Jenson Button

Button on ajanut monta hienoa voittoa ja tämä Japanin GP meni ihan sinne kärkikastiin. Kun Buttonin neljä edellistä voittoa tulivat kilpailuissa, joissa koettiin sadekuuro, niin nyt Button osoitti osaavansa voittaa myös kuivassa kelissä.

4. Schumacherin johtopaikka

Michael Schumacher ajoi Japanin GP:ssä johtopaikalla ensimmäistä kertaa sitten kauden 2006. 42 vuoden ja 279 päivän ikäisenä Schumacher on vanhin F1-kisaa johtanut kuljettaja sitten vuoden 1970 ja Jack Brabhamin.

5. Heikki Kovalaisen startti

"Se oli kuin elokuvissa", sanoi Heikki unelmastartistaan, joka nosti häntä neljä sijaa ylöspäin.

1. Mark Webber

Webber ei ollut mitenkään poikkeuksellisen huono juuri tässä kisassa, mutta floppilistan kärkisija tulee liian huonosta kaudesta verrattuna tallikaveri Vetteliin. F1-historiassa on varsin harvinaista sellainen, ettei mestariksi ajaneen kuljettajan tallikaveri voittaisi samanlaisella autolla kauden aikana yhtään osakilpailua, kuten Webberille on nyt käymässä.

2. Väärät aika-ajotulokset

Kamui Kobayashia ei saatu oikeaan lähtöruutuun FIA:n aika-ajon jälkeen julkistamissa virallisissa tuloksissa, vaan vasta muutamaa tuntia myöhemmin. Onhan järjestelmässä jotain vikaa, jos edes FIA ei osaa tulkita omia sääntöjään.

3. Ajamattomuus aika-ajossa

Jotain tarttis tehdä rengassäännöille, kun useiden kuljettajien kannatti taas jättää aikakierros kokonaan ajamatta aika-ajon kolmannella osiolla. Pirelli on onneksi luvannut tehdä asialle jotain ensi kaudeksi.

4. Massan marmatus Hamiltonista

Massa on varmasti oikeassa siinä, että Hamiltonin ajotyylissä on jotain huomautettavaa, mutta kun Massa marmattaa joka päivä Hamiltonista, niin hänen huomionsa tuntuu kohdistuneen väärään suuntaan. Massan pitäisi keskittyä ennen kaikkea oman ajamisensa parantamiseen.

5. Rubens Barrichello

Rubens Barrichello julisti ennen GP-viikonlopun alkua, ettei Kimi Räikkönen pystyisi tarjoamaan Williamsille mitään häntä itseään enempää. Barrichellon sanat eivät saaneet katetta radalla. Hän rikkoi autoaan harjoituksissa sattuneessa ulosajossa ja jäi kisassa 17:nneksi.

Kuljettajien topit & flopit saldo kaudella 2011:
Sebastian Vettel   +40
Jenson Button      +22
Fernando Alonso    +20
Heikki Kovalainen   +8
Lewis Hamilton      +6
Nico Rosberg        +5
Sergio Perez        +5
Kamui Kobayashi     +5
Valtteri Bottas     +5
Michael Schumacher  +5
Jaime Alguersuari   +3
Adrian Sutil        +3
Paul di Resta       +3
Vitali Petrov       +2
Nick Heidfeld       +2
Daniel Ricciardo    -2
Sebastien Buemi     -2
Pastor Maldonado    -2
Bruno Senna         -4
Narain Karthikeyan  -4
Vitantonio Liuzzi   -5
Jerome d'Ambrosio   -5
Rubens Barrichello  -5
Mark Webber         -6
Karun Chandhok      -7
Felipe Massa       -12

Lue myös:

    Uusimmat