Japanin GP:n lehdistökatsaus: Vettel vallassa vuosikymmenen

Formula ykkösiä seuraava kansainvälinen lehdistö keskittyi Japanin GP:n jälkeen ylistämään toisen maailmanmestaruutensa varmistanutta Sebastian Vetteliä.

Italialainen Gazzetta dello Sport vertasi Vetteliä Ferrari-legenda Michael Schumacheriin.

- Bravo! Vettelin toinen mestaruus a la Schumi. Vettel on jo 24-vuotiaana tullut legendaksi formula ykkösissä. Kilpakumppanit aplodeeraavat mestarille. Hamilton aiheuttaa vain ongelmia. Hän pilasi Felipe Massan kisan eikä saanut edes rangaistusta. Skandaali!

Italialainen La Repubblica kuvaili Vettelin mestaruusjuhlia seuraavasti:

- Vettel ei ota edes kypärää päästään noustessaan ylös autostaan ja juostessaan mekaanikkojen luokse kiittämään heitä. Näin uusi maailmanmestari halusi juhlia toista peräkkäistä mestaruuttaan, ele, joka kertoo vahvasti siitä tunteesta, joka on Red Bullilla Sebastianin ja hänen tiiminsä välillä.

- Emme halua tehdä hänen majesteettinsa Schumin kannalta epäkunnioittavia vertailuja, mutta on selvää, että Red Bull –kuljettaja saattaa todella pystyä himmentämään Michaelin uskomattoman ennätyksen, La Repubblica jatkoi viitaten Schumacherin seitsemään mestaruuteen.

Italialainen Corriere della Sera kuvaili Vettelin toista peräkkäistä mestaruutta seuraavasti:

- Vettel seuraa Vetteliä Red Bullin täydellisenä vuotena. Hänen kilpa-autonsa on raketti ja hän ohjaa sen täydellisesti taivaisiin. Vettel on ajanut tällä kaudella lähes täydellisesti ja on jättänyt kilpakumppaneilleen vain murusia.

Espanjalainen El Pais ylisti myös Vetteliä.

- Hän osoitti, kuinka paljon on kasvanut kilpa-ajajana. Hän on ennätysmies ja mahtava hallitsija nykyisessä Formula 1:ssä.

Englantilainen The Guardian –lehti muistutti, että nuorimman tuplamestarin titteli ei suinkaan ole Vettelin ensimmäinen nuoruusennätys.

- Merkkipaalujen kerääminen ei ole uusi kokemus nuoren kuljettajan uralla. Viimeisin varmistaa sen, että hän on ottanut uuden ennätyksen jokaisella F1-kaudellaan. Ne osoittavat, kuinka paljon Vettel on saavuttanut sen jälkeen, kun ajoi debyyttinsä USA:n GP:ssä BMW:llä vuonna 2007 – tuuratessaan yhdessä kisassa Robert Kubicaa hän sijoittui kahdeksanneksi – saavuttaen pisteen ja tullen näin nuorimmaksi kuljettajaksi, joka on tehnyt sen. Lisää oli tulossa, nuorimpana paalupaikalle, palkintopallille ja kisavoittoon Monzassa Toro Rossolla 2008, nuorin kuljettaja, joka saavutti samassa kisassa paalun, voiton ja nopeimman kierroksen Silverstonessa 2009 ja viime vuonna, totta kai, hänestä tuli nuorin maailmanmestari, suoritus, jonka pystyi ylittämään vain ottamalla tuplamestaruuden sunnuntaina.

Englantilainen The Telegraph –lehti povaa todella pitkää valtakautta Vettelille.

- Sebastian Vettel valmis hallitsemaan formula ykkösiä 10 vuotta toisen maailmanmestaruutensa jälkeen, lehti otsikoi.

- Jenson Button vitsaili vain puolittain. Häneltä kysyttiin kehuja F1:n nuorimmalle tuplamaailmanmestarille, vastaus tuli lähes välittömästi: "------ saksalaiset", Telegraph esitti sensuroidun version Buttonin puheista.

- 24 vuoden ja 99 päivän herkässä iässä se "------ saksalainen" voi katsoa kohti vähintään vuosikymmenen viettämistä kärjessä. Jos hän jatkaa tällä tavalla, kenelläkään muulla ei ole menestysmahdollisuuksia. Jopa aiemmin tavoittamattomina pidetyt 91 voittoa ja seitsemän mestaruutta hänen sankariltaan ja maanmieheltään Michael Schumacherilta saattavat olla vaarassa, Telegraph totesi.

Itävaltalainen Die Presse –lehti ei kuitenkaan usko Vettelin pitkään valtakauteen.

- Sebastian Vettelistä ei voi onneksi tulla Michael Schumacheria. Formula ykköset ovat muuttuneet perustavanlaatuisesti muutamassa vuodessa. Tylsä Schumacher on varmistanut, ettei F1-markkinoija Bernie Ecclestone enää koskaan salli seitsenkertaista maailmanmestaria. Jos Vettel ja Red Bull ajavat jälleen ensi vuonna kaikilta karkuun, tulee uusia sääntömuutoksia. Pahimmillaan Vettel voi joutua ajamaan riksalla.

Ranskalainen Libération kirjoitti vuolaimmat kehut Vettelille.

- Vettelissä on silmiinpistävää hänen uskomaton kypsyytensä, ymmärrys teknisistä analyyseistä huolimatta rajallisesta kokemuksesta ja kyky yhdistää talli omaksi edukseen. Lisäksi tulee hänen nokkeluutensa kilpailuissa. Hän on täydellinen kuljettaja.

Englantilainen Daily Mail –lehti kuvaili laajasti Lewis Hamiltonia vaikeaa tilannetta.

- 26-vuotiaan kehonkieli, hymyn puute, vihjaa siitä, että jokin kalvaa häntä kaudella, jota onnettomuudet ja rangaistukset ovat tahrineet. Vaikka hän ei myönnä sitä, niin se fakta, että Button päihittää hänet nyt selvästi, kuten on tapahtunut viidessä viime kisassa, satuttaa sellaista, joka ei ole tottunut olemaan toiseksi paras tallissa, josta hän on vuosien aikana tehnyt omansa. Hamiltonille esitettiin, että hän näyttää väsyneeltä ja tarvitsee uutta keskittymistä, että ongelmat olisivat ehkä henkisiä, että hän yrittää liikaa, mutta hän pudisti päätänsä kaikille mahdollisille ehdotuksille.

Lue myös:

    Uusimmat