Japanilaismies suoritti ninjamaisterin tutkinnon – tätä kaikkea opinnot pitivät sisällään: "Hän on kirjaimellisesti omistanut elämänsä ninjana olemiselle"

Ninjarotta pakeni kissaa huimalla tempulla 0:18
Katso videolta, miten ninjamaisesti rotta pakeni kissan luota!

Japanilaismies opiskeli kaksi vuotta ninjojen perinteitä, historiaa ja taistelutaitoja Mien yliopistossa. 

Japanilainen Genichi Mitsuhashi, 45, on ensimmäinen ihminen maailmassa, joka on suorittanut maisterin tutkinnon ninjaopinnoissa, kertoo uutiskanava CNN.

Mies suoritti tutkinnon Japanissa Mien yliopistossa, jonne tutkinto-ohjelma perustettiin vuonna 2018. Vuotta aiemmin Mien yliopisto oli perustanut Igaan International Ninja Research Center -keskuksen. Se on ensimmäinen tutkimuskeskus, joka on omistettu pelkästään ninjaopinnoile.

Ninjat olivat palkkasotilaita 1400-luvun Japanissa, kertoo BBC. He toimivat salamurhaajina, vakoojina, sabotoijina ja olivat erikoistuneet sissisodankäyntiin.

Salamurhaaminen ja muu vastaava toiminta eivät tosin kuulu opetusohjelmaan, vaan Genichi opiskeli kaksi vuotta ninjojen historiaa, perinteitä sekä taistelu- ja selviytymistaitoja. Hän opetteli muun muassa liikkumaan vuoristoisilla alueilla huomaamattomasti.

Maisteriohjelman professori Yuji Yamadan mukaan Genichi on ollut omistautunut oppilas. 

– Hän on kirjaimellisesti omistanut elämänsä ninjana olemiselle, Yamada kertoi CNN:lle.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Maanviljelijä, majatalon omistaja ja taistelulajien opettaja

Genichin mukaan ninjat olivat myös itsenäisiä maanviljelijöitä. Hän muutti Igan provinssiin vuoristoiselle seudulle noin 354 kilometrin päähän maan kaupungista Tokiosta, koska halusi ymmärtää ninjojen elämäntapaa paremmin.

– Ninjoilla oli tapana asua Igassa.

Genichi kasvattaa itse riisiä ja vihanneksia. Hän pyörittää majataloa ja opettaa taistelulajeja ja ninjutsu-tekniikoita. Hän aikoo myöhemmin suorittaa tohtorin tutkinnon ninjaopinnoissa.

Lue myös:

    Uusimmat