Ninjaopiskelija sai täydet pisteet esseestään annettuaan professorilleen tyhjän paperin – ikivanha ninjatekniikka vakuutti opettajan

Japanissa ninjojen historiaa opiskellut 19-vuotias Eimi Haga yllätti professorinsa täysin tyhjältä näyttävällä paperilla. Luova temppu toi hänelle lopulta täydet pisteet tehtävästään, kertoo BBC.

Tempauksen salaisuus oli siinä, että essee oli käytetty hyväksikäyttäen vanhaa ninjatekniikkaa: näkymätöntä mustetta. Haga oli valmistanut aburidashi-nimellä tunnettua tekniikkaa varten mustetta liottamalla, murskaamalla soijapapuja ja etsimällä sille normaalin laimennussuhteen.

Itse essee oli kirjoitettu siveltimellä hienolle japanilaiselle washi-paperille. Tekstin sai näkyviin paperia lämmittämällä.

Tehtävänantona oli kirjoittaa essee vierailusta Igaryussa sijaitsevaan ninjamuseoon, mutta Hagan professori oli kertonut antavansa erityistä arvoa luovuudelle. Haga ei jättänyt viestin ymmärtämistä sattuman varaan, sillä esseen mukaan oli liitetty tavanomaiselle paperille kirjoitettu veisti "heat the paper".

Professori itse kertoi yllättyneensä saamastaan paperista, vaikka hän oli elämässään vanhastaan saanut muun muassa erilaisin koodein kirjoitettuja viestejä. Hän yllättyi, kuinka hyvin kirjaimet tulivat näkyviin paperista.

– En epäröi antaa työlle täysiä pisteitä – vaikka en lukenut sitä loppuun, koska ajattelin että minun on syytä jättää osa paperista lämmittämättä siltä varalta, että media jotenkin kuulee tästä ja ottaa valokuvan, professori kertoi.

Haga itse myöntää, että teksti itsessään ei sinänsä ollut erikoinen. Kyse oli enemmän tyylistä kuin sisällöstä.

Ninjat olivat keskiaikaisessa japanissa toimineista vakoojia ja salamurhaajia, jotka harjoittivat ninjutsuna tunnettuja tekniikoita. Haga kertoi kiinnostuneensa ninjoista lapsena katselemiensa tv-sarjojen ansiosta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja