Japanilaisella naisella todettiin koronavirus toisen kerran

8:10
Kartta näyttää huolestuttavan totuuden – näin laajalle koronavirus on levinnyt.

Osakassa asuvalla japanilaisella naisella on testattu koronavirustartunta toisen kerran, kertoo kaupungin hallinto uutistoimisto Reutersin mukaan.

Kiertoajelubussissa työskentelevällä nelikymppisellä naisella todettiin koronavirus tammikuussa. Hän toipui viruksesta ja pääsi sairaalasta helmikuun ensimmäinen päivä. Vajaata viikkoa myöhemmin testit näyttivät uudemman kerran negatiivista, kertoo The Guardian.

Keskiviikkona 27. helmikuuta naisella todettiin koronavirus toistamiseen sen jälkeen, kun hän alkoi jälleen saada oireita kipeästä kurkusta ja rintakivuista.

Pysyikö tauti piilossa?

Japanilaisviranomaisten mukaan tämä on ensimmäinen tapaus, jossa potilaalla on todettu koronavirus toivuttuaan siitä kertaalleen.

New Yorkin lääketieteellisen yliopiston mikrobiologian professorin Philip Tiernon mukaan on mahdollista, että potilas ei olekaan toipunut koronaviruksesta täysin.

– Kun on saanut tartunnan, se voi pysyä piilossa aiheuttaen vähäisiä oireita, kunnes se voi pahentua levitessään keuhkoihin, Tierno sanoo Reutersin mukaan.

Koulut kiinni kuukaudeksi

Japan Times -lehden mukaan Japanissa on todettu 200 koronavirustartuntaa.

Pääministeri Shinzo Abe määräsi torstaina kaikki maan perus- ja toisen asteen koulut suljettavaksi kuukauden ajaksi ensi viikosta lähtien.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.