Jani Sievinen avautuu eroistaan TV5:llä: Lasten on parempi olla äitinsä kanssa

Mertaranta ja legendat -ohjelmassa vietetään keskiviikkona uimari Jani Sievisen päivää.

Jani Sievinen, 41, kertoo jännittäneensä omaa päiväänsä ohjelmassa niin paljon, että menetti yöunensa.

Sievinen oli uinnin huipulla 1990-luvulla ja saavutti parhaimmillaan olympiahopean vuonna 1996. 16 vuotta kestäneen ammattilaisuransa Sievinen lopetti vuonna 2006.

Hän avautuu TV5:n Mertaranta ja legendat -ohjelmassa paitsi urastaan, myös yksityiselämästään. Sievinen on ollut kahdesti naimisissa ja hänellä on liitoistaan kaikkiaan viisi lasta. 

Kolme nuorinta lasta asuvat äitinsä, Mari Samuelsenin, kanssa Norjassa. Sievinen on kertonut, että lapset viettävät suurimman osan vuodesta Norjassa.


Jaksossa hän toteaa, että järjestely toimii hyvin. 

– Yksi vaihtoehto on lähteä riitelemään, mutta kenen etu se on? Yleensä on niin, ja tässäkin tapauksessa, että lasten on parempi olla äitinsä kanssa, hän pohdiskelee jaksossa.

Sievisen ensimmäinen avioliitto Susanna Sievisen (nykyään Ingerttilä) hajosi samana vuonna, kun hän lopetti ammattilaisuransa.

– Se, että olen kaksi kertaa epäonnistunut avioliitossa, kertoo aika paljon myös minusta. Se on ihan selvä asia. Ei minun kanssani varmasti mitenkään helppoa ole ollut elää. 

Nykyään Sievinen viihtyy uskonnonopettajana työskentelevän Maria Nyqvistin kanssa. Pari esiintyi ensimmäisen kerran yhdessä vuoden 2016 Urheilugaalassa. 

Mertaranta ja legendat -ohjelma TV5:llä keskiviikkoisin kello 21. 

Lue myös:

    Uusimmat