Mainos

Jan Vapaavuori lataa: Kerjäläiset pyörittävät huumekauppaa Helsingin Itäkeskuksessa – "Erityisen ikäviä olivat tiedot, että myös lapsia ja nuoria oli lähestytty toistuvasti pillereitä tarjoten"

11:49
MTV Uutiset kertoi toukokuussa huumekauppaan Itä-Helsingissä kyllästyneestä ravintoloitsijasta.

Pormestari kirjoittaa blogissaan, miten Helsinki puuttuu Itäkeskuksessa käytävään huumekauppaan.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) toteaa blogikirjoituksessaan, että kaupunki aikoo toimia Itäkeskuksen Stoan aukion turvallisuusongelman ratkaisemiseksi.

Vapaavuori kirjoittaa saaneensa pari viikkoa sitten eräältä kaupungin työntekijältä sähköpostiviestin, jossa kuvattiin "varsin dramaattisesti" aukiolle pesiytynyttä, erityisesti niin sanottujen romanikerjäläisten pyörittämää huumekauppaa.

– Vasta remontoitu aukio on tärvätty monella tapaa ja huumekauppa on päivittäistä ja avointa, pormestari kirjoittaa.

Vapaavuori toteaa Helsingin pormestarina olevansa tietoinen kaupunkiin pesiytyneistä lieveilmiöistä. Huumekauppapaikan vierestä löytyy niin päiväkoti kuin nuorisotilakin.

– Kaupungissa ääripäät ovat läsnä päivittäin, niin hyvässä kuin pahassa. Erityisen ikäviä olivat kuitenkin tiedot, että myös lapsia ja nuoria oli lähestytty toistuvasti pillereitä tarjoten, Vapaavuori kertoo tekstissä.

– Minulle kävi ilmeiseksi, että asia vaatii nyt uusia toimenpiteitä, ja että pormestarina minun piti ottaa aloite asiassa.

"Kauppiaat katoavat heti, kun poliisit lähestyvät"

Jan Vapaavuoren mukaan kaupunki ja poliisi ovat jo sopineet valvonnan tehostamisesta. Kauppiailla on kuitenkin "hälytysjärjestelmä" ja kauppiaiden kesken kulkee tieto siitä, jos poliisi on saapumassa paikalle.

Pormestari kirjoittaa, että toimenpiteet Stoan alueella on jo aloitettu ja tilanteen kehittymistä seurataan. 

Myös alueen kameravalvontaa parannetaan, kulttuurikeskus Stoan vartiointia on lisätty ja muun muassa huumekätköiksi kaivettuja istutuksia korjataan.

– Olen hyvin tietoinen siitä, että huumekauppa ei tule näillä toimenpiteillä kaupungista loppumaan. Pidän kuitenkin tärkeänä, että näkyvää huumekauppaa kaupungin keskeisillä alueilla ja etenkin lasten ja nuorten kulkureiteillä vaikeutetaan, Vapaavuori kirjoittaa ja lisää tietävänsä, että Stoan aukio ole ainoa ongelma-alue Helsingissä.

– Ottamalla systemaattisesti käyttöön selkeästi aiempaa jämäkämmän toimintamallin voimme toivottavasti kuitenkin selvästi vähentää huumekaupasta aiheutuvia näkyviä haittoja.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja