Jan Vapaavuorella selvät sävelet Olympiakomitean puheenjohtajakaudelleen – "Se on keskeisin kysymys"

5:34
Videolla Tulosruudun juttu Jan Vapaavuoren valinnasta Olympiakomitean puheenjohtajaksi.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori valittiin lauantaina Olympiakomitean puheenjohtajaksi. Vapaavuori haluaa puheenjohtajakaudellaan turvata liikunnan ja urheilun rahoituksen.

Vapaavuori voitti puheenjohtajavaalin toisella äänestyskierroksella Susanna Rahkamon äänin 79-54. Puheenjohtajaksi valittu Vapaavuori tietää jo tarkasti, mihin asioihin hän haluaa puheenjohtajakaudellaan keskittyä.

– Keskeisin lähiajan kysymys on varmasti liikunnan ja urheilun rahoituksen turvaaminen. Sen takia, että siihen liittyy merkittäviä haasteita niin Veikkauksen voitonmuodostuksen kuin kansantalouden tilan osalta, Vapaavuori kertoo MTV Urheilulle.

Kuinka Vapaavuori tämän aikoo sitten oikein tehdä? Tuoreella puheenjohtajalla on mielessään jo selvät sävelet asian edistämiseksi.

– Kaikki lähtee liikunnan ja urheilun yhteiskunnallisen merkityksen vahvistamisesta. Elämme maailmassa, jossa meillä on koko ajan koveneva kilpailu rajallisista resursseista. Mitä laajemmin ymmärrämme edut ja hyödyt, jotka liittyvät liikuntaan ja urheiluun, sitä kautta vahvistetaan asemaa, joka näissä rahoitusneuvotteluissa on välttämätöntä, Vapaavuori selventää.

Vapaavuori haluaa myös vahvistaa urheilun ja liikunnan yhteiskunnallista merkitystä.

– Toinen kysymys, johon haluan keskittyä, on tämän laajan liikkumattomuuden agendan ottamiseksi vahvemmin myös Olympiakomitean agendalle. Tätä kautta vahvistaa liikunnan ja urheilun yhteiskunnallista merkitystä, joka osaltaan poikii siinä, että innostus liikuntaa ja urheilua kohtaan olisi vahvempaa.

Omista ajatuksistaan huolimatta Vapaavuori haluaa noudattaa puheenjohtajakaudellaan Olympiakomitean tuoretta ja modernia strategiaa. Vapaavuori tiedostaa myös, että eteen saattaa tulla useita odottamattomia yllätyksiä, joihin on reagoitava lennosta.

– Olennaista on se, että mitä ympäröivässä yhteiskunnassa ja maailmassa tapahtuu. Ei kukaan osannut joitakin vuosia sitten ennakoida, että sellainen asia kuin koronapandemia saattaa vaikuttaa niinkin perusteellisella tavalla myös liikuntaan ja urheiluun. Erilaisia yllätyksiä tulee varmaan jatkossakin, Vapaavuori pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja